MotoNews.pl

[szukam] Kto w Krakowie lub bliskich okolicach zrobi SWAP ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie..

Szukam osoby kompetentnej ..odpowiedzialnej , która podejmie sie wsadzenia do Citroena HY silnika i skrzyni z jakiegos innego auta ( jakiego to jest kwestia ustalenia ). Taka osoba musi przede wszystkim dysponowac wysokim warsztatem ..gdzie sie zmiesci HY no i umiejetnosciami . Czym szybciej tym lepiej. Obecny, oryginalny silnik to kontstrukcja przedpotopowa ..i dostepnosc czesci rowniez srednia ...a z racji tego ze auto ma jezdzic na codzien po miescie pasuje cos niezawodnego.

Silnik wyciagniety wyglada tak jak tutaj http://www.purchufter-valve.com/citroen_hy.htm

Jesli ktos sie czuje na silach ( robil juz jakies swapy ) ma miejsce ..czas i nie zajmie mu to dlugo ..to prosze o kontakt na priv

pozdr
B.

jaki budżet ?

Nie ustalismy jeszcze budzetu Jesli jestes w stanie to powiedz mi przedzial..ale to na priv

tyy mietek dowiedz sie na jakims forumie zabojadofanatykow czy cos bo sie moze okazac ze tam pasuje motorek z citroena cx na przyklad, w hy jest motor z ds19, nastepca ds-a to w sumie cx, moze sa jakies silniki ktore sie zazebiaja w tych modelach i pasuja na skrzynke biegow?

No wlasnie ponoc w DS 19 nie jest identyczny bo czyms sie tam rozni ..podobnie jest z BL ..mam kontakt z kilkoma goscmi co maja nowe graty do silnika ( wal , korbe , panewki ) ale cena jest taka ze lepiej jak wsadze inny silnik Mam tez 3 silniki do HY ale w stanie niewiadomym wiec ostatecznie zrobie remont. Wkurzam sie bo juz bym go oddal do lakieru i pod koniec stycznia mialbym skonczone auto..a tak stoje w miejscu i dupa.

żeby zrobic niezawodnego swapa .... do jazdy na codzień .... to tanio nie będzie . poza tym skazany był bys na serwisowanie takiej wydumki u jednego mechanika który sam tylko wiedział by co tam nawsadzał żeby działało , a każdy inny , zanim doszedł by do tego co i jak to połowe by znów przerabiał twierdząc ze poprzednik to partacz i druciarz

zrób centrala v 8 / v6 , chyba najłatwiej i nie trzeba by dumac z tą skrzynką i półosiami , tylko most sztywny do tyłu i po problemie

Blady wiec podaj zakres cen jakies widełki

PS: Co do wydumek - to auto ma taka mechanike ..ze koles , ktory robil 25 lat w usa przy roznych starych samochodach ...mowi ze czegos takiego nie widzial..ech ta francuska technologia

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2008-12-23 22:18:29 ]

Spogladajac na konstrukcje, ciasnote i zdajac sobie sprawe na przyblizony zakres robot wsadzania silnika benzynowego
to mysle ze ok 4000zl plus materialy to rozsadna cena

a kto robi za 4 tys ?

To była moja wstepna wycena widelek i to dolna granica
Natomiast masz gdzies pokazany zespol napedowy schematycznie
lub spiete bez nadwozia?

Zadzwoń do Donata, http://www.rodomet.jms.pl/, może usłyszysz poradę/kalkulację. Gość jest w Radomiu, ale zęby zjadł na cytrynach

Bolger - dzieki , zadzwonie i moze cos sie dowiem

Kania - dzieki za oferte ale 4 tys to cena kosmos . Za tyle to oplaca mi sie wsadzic auto na lawete i zatargac do Warszawy albo do Mławy gdzie mam ludzi , ktorzy na 100% zrobia to dobrze i za polowe ceny.

PS: w srodku tak to wyglada http://picasaweb.google.com/mcqueen917/CitroenHYRemont#5269186365764618722

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2008-12-25 11:11:49 ]

Ja tam widzę jakiś zespół napędowy z Audi... Układ wzdłużny, napęd na przód. Duży wybór silnikó, skrzyń itp...

Kilka osob to samo mowilo ewnetualnie silnik z VW LT

mysle ze 1.9tdi z audi - od cholery tego jest, nie takie drogie, trwale niezawodne i malo pali. no i moment ma odpowiedni.