superges Wojkowice | Witam;
Pech chciał, że kilka dni temu kompletnie siadł mi silniczek krokowy. Nie da się jeździć, wrzutka na luz kończy się zgaśnięciem samochodu, nawet na dwójkę czasami nie zdążę wrzucić, a jak ostatnio jechałem 100km do bielska to myślałem że samochód porzucę w jakimś lesie.
Już rok temu miałem ten problem, oddałem silniczek do przeczyszczenia. Przez jakiś czas chodził ok, chodź i tak nawet po przeczyszczeniu nie było idealnie.
Teraz muszę jak najszybciej wymienić silniczek, na pewno nie na oryginalny (wymieniałem rozrząd w tym miesiącu i nie chce wydawać kolejnych kilku stów).
Jestem z okolic Czeladzi, Będzina, ostatnio miałem auto u Szulca. Robi dobrze, podstawowym problemem jest, że trzeba długo czekać w kolejce a ja potrzebuje informacji jaki jest numer tego silniczka, żebym mógł sobie go samemu kupić.
Może znacie jakiegoś mechanika, który na szybko, przy mnie, bez zostawiania auta, wyciągnął by silniczek a ja spisał bym sobie numer po czym włożył spowrotem?
I jaki zamiennik polecacie, może wiecie gdzie w naszej okolicy można kupić nowy zamiennik dobrej jakości na gwarancji?
Dodam, że mam escorcika z 98r. 1.6 - 90km |