Chłodnica z 1.8 do 1.3 - można ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie Poszła mi uszczelka i spala mi płyn chłodniczy, średnio 50-80ml na 1000km.
Zastanawiam się ile można tak jeździć, bo przyznam się szczerze nie mam ochoty inwestować już w ten silnik. Pragnę nim tylko zrobić kolejne 3000km
Dodam tylko że silnik jest bez najmniejszych wycieków, pompa wody nie cieknie, tak samo nagrzewnica, ale za to delikatne masełko zaczyna się robić pod korkiem oleju

[ wiadomość edytowana przez: czyczu dnia 2008-12-31 14:19:26 ]

możesz jeździć tak długo aż Ci ja wypluje i silnik nie odpali

Cytat:
2008-12-31 08:20:24, trance pisze:
możesz jeździć tak długo aż Ci ja wypluje i silnik nie odpali

No to luzik

Cytat:
2008-12-31 08:13:49, czyczu pisze:
ale za to delikatne masełko zaczyna się robić pod korkiem oleju

Ale te masełko to jest naturalny objaw zimą, nawet w moim się robił, teraz nie zaglądałem więc nie wiem.

Cytat:
2008-12-31 08:59:59, MacFly pisze:
Ale te masełko to jest naturalny objaw zimą, nawet w moim się robił, teraz nie zaglądałem więc nie wiem.

Dobrze wiedzieć, ale najprawdopodobniej to nie uszczelka
Przed chwilą zmieniałęm rozrusznik i przypadkowo zobaczyłem że coś mi paruje, patrzę, patrzę - chłodnica mi się "poci" w jednym rogu Trzeba będzie wymienić
I teraz pytanie:
Z 1.8L będzie pasować ? Bo mam takową prawie nówkę z demontarzu i nie wiem co robić

Grzesiu, nie będzie pasować inne są wyprowadzenia węży

Cytat:
2008-12-31 15:36:38, skorpion19 pisze:
Grzesiu, nie będzie pasować inne są wyprowadzenia węży

To w takim razie nie wymieniam

Cytat:
2008-12-31 08:59:59, MacFly pisze:

mi sie tez to wytwarza , czyli jest okej i nie mam sie co martwic ?

jak niewielki wyciek to spróbuj tego magicznego proszku do uszczelniania chlodnic :] tylko nie wsypuj wszystkiego na raz a i nie sluchaj ty co pisza ze zaraz ci silnik rozwali od tego!! ojczulek 3 lata temu zasypal tym chlodnice i jezdzi jakos do dzisiaj bez problemu

To jest raczej uszkodzenie mechaniczne, więc środek uszczelniający sobie odpuszczę
Cieknie mi pomiędzy chłodnicą a jej plastikową obudową przy dolnym wężu po lewej stronie stojąc przodem do auta