Spawanie,a air bag

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czeka mnie spawanie dziurki w tłumiku. Z tego co mi wiadomo należy odłączyć masę akumulatora. Czy po tym będzie mi świeciła poduszka??? Jeśli tak to jak skasować ten błąd ( oprócz ASO )czy w ogóle jest taka możliwość?

Cytat:
2009-01-06 17:20:35, sta3x63 pisze:
Czeka mnie spawanie dziurki w tłumiku. Z tego co mi wiadomo należy odłączyć masę akumulatora. Czy po tym będzie mi świeciła poduszka??? Jeśli tak to jak skasować ten błąd ( oprócz ASO )czy w ogóle jest taka możliwość?

szkoda pradu na spawanie--bedziesz co chwile spawac a w srodku i tak sama rdza-tłumiki do espero sa bardzo tanie-nie ma nawet sensu szukac zamiennikw

Możesz spokojnie odłączać akumulator. Lampka poduszki nie będzie świecić. Nie trzeba kasować błędu.

Dobry warsztat spawalniczy zakłada obejścia na klemach nie odłączając ich... taki dynks zakładają i spawają spokojnie, u mnie tak było przy wymianie łącznika elastycznego na wydechu...
Pozdr.

Cytat:
2009-01-08 15:19:21, jarecki124 pisze:
Dobry warsztat spawalniczy zakłada obejścia na klemach nie odłączając ich... taki dynks zakładają i spawają spokojnie

tylko, że będzie mi spawał kumpel w garażu, a on nie ma takich wynalazków

To na wszelki wypadek zdemontuj tłumik albo niech spawa gazowo

Napięcie biegu jałowego spawarki to 48-50V a natężenie prądu w zależności od nastawy spawarki to od 60 do nawet 400A

Wyobraź sobie co taki impuls elektryczny może zrobić z komputerem

wymieniłem już środkowy (dla porównania w inter cars 130zł ja zakupiłem za 69 ) ale okazuje się, że za tym łączeniem elastycznym też jest dziurka więc demontaż chyba będzie ciężki. To chyba trzeba odżałować i dać kasę na spawanie gazowe.

Cytat:
2009-01-08 18:34:39, krzychu_ch pisze:
Napięcie biegu jałowego spawarki to 48-50V a natężenie prądu w zależności od nastawy spawarki to od 60 do nawet 400A Wyobraź sobie co taki impuls elektryczny może zrobić z komputerem

A czy pomoże coś wyjęcie bezpiecznika od zasilania kompa ? (ten pierwszy przy lewym kolanie 10A) ?

Cytat:
2009-01-10 00:05:40, nawigator5 pisze:
A czy pomoże coś wyjęcie bezpiecznika od zasilania kompa ? (ten pierwszy przy lewym kolanie 10A) ?

komputer podłączony jest do instalacji w wielu miejscach, odłączenie przewodu zasilającego niewiele da. W "mądrych poradnikach" piszą, by wypinać kostkę z komputera