Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-07 19:34:38 podczas jazdy braklo mi benzyny, auto zgaslo, pojechalem drugim autem po benzyne na stacje , "zatankowalem" ponad 8 litrow. Auto niestety nie odpalilo. Co pare chwil odpalalo na 2 sekundy i gaslo. Jak sie dodawalo gazu to gaslo wczesniej. Krecilem i probowalem odpalic tyle razy ze aku rozladowalem. Aku teraz jest pod prostownikiem w domu a ja ide do pracy zmartwiony. Co moze byc przyczyna ze nie chce odpalic. Czy ktos mial taki problem? Dziekuje z gory za pomoc. |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-01-07 19:38:17 Zapowietrzona pompa paliwa. Z ośmioma litrami paliwa w baku małe szanse że się szybko i łatwo odpowietrzy. A chechłając rozrusznikiem do oporu jest duża szansa ze ją zarżnąłeś. Nalej ze 20 litrów paliwa i módl się żeby żyła. |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-07 20:37:10 az takie pesymistyczne przepowiednie ? |
![]() Markus_SK SUBARU IMPREZA Katowice | 2009-01-07 20:42:57 A myślałem już, że tylko ja jestem taki(nie powiem tępy) niekumaty... POMPA PALIWA KAPUTT i nie ma juz niestety odwrotu kolego. Ale pocieszę Cię i powiem, że nowa z BOSCHA kosztuje tylko 120pln, a różnica gołym okiem widoczna(zapala szybciej, nie trzeba tyle kręcic). ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-07 22:23:44 "A myślałem już, że tylko ja jestem taki(nie powiem tępy) niekumaty"
Chodzi mi o to jakie prawa mialby ja unieruchomic na zawsze? Na sucho nie pracowala, skonczylo sie paliwo to auto zgaslo i przestala pracowac. Zalalem benzyna to na sucho pracowala dopuki nie zaciagnela paliwa wiec nie sadzilem ze moze sie z nia cos stac. Ja sadzilem ze moze: 1) zgarnelo z dna wszystkie smieci i zapchalo calkowicie filtr paliwa (bo co jakis czas odpali na 2 sekundy i gasnie) 2) pociagnelo wode z baku ktora w tych temperaturach zamarzla gdzies w ukladzie 3) wasze sugestie ale nie spodziewalem sie nic o pompie. Jutro jeszcze postaram sie wykrecic filtr i zobaczyc czy pompa bedzie tloczyc bo jestem zanurtowany tym tropem lub pojedzie do mechanika. Jak mechanik zrobi to dam znac co bylo. A czy w espero jest jakis odpowietrznik do ukladu paliwowego? |
![]() pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2009-01-07 22:39:32 Jeśli słychać pompę to zrób tak jak pisze Adam4302, przy czym nie koniecznie musisz się modlić (przerabiałem zapowietrzenie się pompy już ze dwa razy - nadal ta sama)
Lub zdejmij wężyk z pompki załóż kawałek innego wężyka i sam zassij paliwo P.S. smacznego ![]() |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-01-07 23:13:31
nie strasz innych. moja pompa pracuje od 2 lat na ciągłej rezerwie, benzyny brakuje mi srednio raz w miesiacu, kilka razy musiałem zalewac wiecej zeby sie odpowietrzyla, ale działa dalej. a kupiłem używke ![]() ![]() ![]() a tak wogole to tez mi przy jednym "sztachnięciu" sie benzyna z dna baku zapchal sie filtr paliwa, ale wymieniłem i wszystko działa ![]() Pozdr. [ wiadomość edytowana przez: robertkaluza dnia 2009-01-07 23:15:24 ] |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2009-01-07 23:34:15
Z tego co pamiętam to filtr paliwa wymieniałem ze 3 razy w ciągu tych 12 lat użytkowania esperaka i to raczej profilaktycznie bo żadnych zanieczyszczeń w środku nigdy nie znalazłem, o co chodzi z tym zpowietrzeniem ![]() nie straszenie tylko suma doświadczeń, pompy tego typu padają dość często ale test jej sprawnosci jest prosty jak ją słychać to jest szansa ale jak nagle zamilknie a przedtem silnik się krztusi albo nie wchodzi na obroty to kaput i tyle. Zapchanie się pompy raczej nie wchodzi w grę pompa ma dość mocny filtr, który wyłapuje drobne zanieczyszczenia z paliwa. Zresztą chyba widziałeś jak wygląda spalona pompa - ona się po prostu zaciera i topi. A miałem już różne pompy i czy to bosch czy inna to wsio ryba i muszę powiedzieć że najlepsza to była ta oryginalna(6-7 lat wytrzymała) ale to pewnie dlatego, że kiedyś tańsze paliwo było i bak był prawie zawsze pełny. ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-08 00:51:06 a mam pytanie czy jesli przed lub za filtrem rozlacze przewod i zaczne krecic silnik to jesli bedzie strumien paliwa tz ze pompa jest dobra ? czy jest to nie dajacy nic test ?
Jesli wymiana pompy bedzie konieczna to co polecacie? allegro za 60 zł czy jakis oryginal lub bosch? Jesli cena boscha to okolice 120 zl to nie bylo by problemu z jej zakupem jesli roznica i zywotnosc bedzie wieksza. Jednak powroce do tematu, co zrobic aby odpowietrzyc pompe ? Jak dla laika gdzie sie dostac co odkrecic itp. Jak przekrecalem kluczyc to bylo slychac dzwiek pompy (tak mi sie wydaje) bo ma ona jednak charakterystyczny dzwiek kiedy sie zalancza. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2009-01-08 04:00:46 Zalej za 50 zł, może się odpowietrzy |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-08 04:07:19 latwo sie mowi jesli od auta do stacji mam 5km a autko unieruchomione ![]() A z ciekawosci dlaczego przy wiekszej ilosci paliwa jest szansa na szybsze odpowietrzenie ? |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2009-01-08 10:06:32
bo wówczas cała pompa będzie zanurzona w paliwie |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2009-01-08 13:25:24 Tak jak pisali poprzednicy... zatankuj zbiornik do 1/2 lub więcej paliwa a nastepnie trochę partyzantki...
- weź jakieś 5 - 6 m kabla ...jeden koniec podłącz do "+" akumulatora a drugim końcem bezpośrednio do zacisku zasilania pompy. (po wcześniejszym odłączeniu oryginalnego konektorka zasilania). Wówczas "na chłopski rozum" pompa powinna działać dowolnie długi czas i powinna zassać. |
![]() sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2009-01-08 18:39:26 Bez czarnych scenariuszy. Ja proponuję zrobić tak: przekręć kluczyć w pozycję "zapłon" i tyle nie więcej, następnie wyłącz i znów załącz i tak kilka razy może pompa zaciągnie. A co do pompy to powinna pasować z NEXIA,POLONEZ 1.5, POLONEZ 1.6 GLI, KADET, ASCONA, CORSA. Chyba, że po przekręceniu jej nie słychać - wtedy to ![]() [ wiadomość edytowana przez: sta3x63 dnia 2009-01-08 18:40:21 ] |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-08 22:27:14 pompe slychac bylo caly czas. Dzis rano zalalem bak do polowy (dolalem jeszcze 20l). Aku naladowany i poszedlem probowac , niestety nie odpalil, ale slychac bylo pompe. Auto nie kaszlnelo nawet. Stoi wlasnie w ogrzewanym garazu mechanika. Jutro diagnoza i naprawa. Jak sie dowiem co i jak to dam znac w formie ku przestrodze aby nie wyjezdzac paliwa do konca ![]() |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2009-01-08 23:04:21
jak to nie jest pompa to regulator ciśnienia - tak wynika z moich 12 letnich doświadczeń z esperakiem, w układzie paliwowym poza tym nic innego nie zepsuło się. Jeśli regulator to żaden mechanik nie jest potrzebny bo do czego, do zdjęcia jednego wężyka i okręcenia 1 śrubki fakultetu nie potrzeba. ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-09 00:57:57 ale istnieje takze podejrzenie zapchania filtrow, zamarzniecia wody w ukladzie paliwowym (bo w baku woda napewno sie zbiera w baku). Ja nie mam niestety ani garazu ani ogromnych mozliwosci i zdolnosci manualnych aby wykonywac prace mechaniczne. A ten regulator to wymiana czy naprawa? nie orientuje sie w tym temacie. Gdzie sie on znajduje? |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2009-01-09 21:57:47
to żadna filozofia wystarczy z tego co pamiętam jakiś zwykły kuczyk i śrubokręt a regulator jest wielkości pięciozłotówki może ciutek większy chociaż kosztuje znacznei więcej ![]() ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2009-01-09 23:56:32 Tutaj masz moje wypociny na temat regulatora ciśnienia paliwa >> klik <<
Ustrojstwo nie jest tanie - w zależności od sklepu 120 - 150 zł. Przy wymianie należy pamiętać o nowych o-ringach uszczelniających. ------------------------------------------------------------------------------- ...u mnie bez powodu zaczynają falować obroty, więc niedługo [jak zrobi się cieplej] też pewnie ...będę musiał się wypłacić ![]() |