MotoNews.pl
11 Lpi vialle (225432/0)

Lpi vialle

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, posiadam renault z zamontowana instalacja lpi vialle (auto sprowadzone z holandii rok temu). Jakis miesiac temu zauwazylem ze samochod przerywa podczas przyspieszania w zakresie 3500-4500 obrotow, jest to taki moment braku mocy dlawienia sie po czym dalej normalnie przyspiesza. Dodam tylko ze objaw ten wystepuje nie zawsze. Ma ktos moze pomysl co z tym zrobic, co to moze byc i gdzie sie z tym udac (Płock lub okolice)

Też tak miałem na początku póżniej objawy się nasilały aż w końcu okazało się że padł mi reduktor

Cytat:
2009-01-11 15:28:12, gulo pisze:
Też tak miałem na początku póżniej objawy się nasilały aż w końcu okazało się że padł mi reduktor

a czy tego reduktora nie szlo naprawic, bo rozumie ze miales V generacje tj. lpi
Jest ktos na forum kto czyscil samodzielnie badz widzial jak to robi fachowiec ten filtr gazu co sie znajduje przy pompie w butli.
Prosze o jakiekolwieg sugestje alpo wskazania, bardzo mi zalezy

to raczej możesz mieć problem z cewka na któryms cylindzre

Cytat:
2009-01-11 20:20:55, artur82 pisze:
a czy tego reduktora nie szlo naprawic, bo rozumie ze miales V generacje tj. lpi Jest ktos na forum kto czyscil samodzielnie badz widzial jak to robi fachowiec ten filtr gazu co sie znajduje przy pompie w butli. Prosze o jakiekolwieg sugestje alpo wskazania, bardzo mi zalezy

croma1 ale to szarpanie nie wystepuje na benzynie lecz tylko na gazie. Mam do ciebie jeszcze pytanie bo czytalem ze sie zajmujesz tymi instalacjami, czy ten filtr gazowy moze dawac takie oznaki jezeli bylby zanieczyszczony, dodam tylko ze spalanie gazu jest takie jak bylo na poczatku i ogolnie auto jezdzi ok. dziekuje za odpowiedz

gaz jest trzykrotnie gorzej palny od benzyny więc nie zawsze moze taki sam objaw być na benzynie. moja odpowiedx to tylko jedna ze sugesti. więc nie może być nwiażąca poniewarz nie mam bezpośredniej możliwości oceny tegoż problemu.

Cytat:
2009-01-12 16:36:34, artur82 pisze:
croma1 ale to szarpanie nie wystepuje na benzynie lecz tylko na gazie. Mam do ciebie jeszcze pytanie bo czytalem ze sie zajmujesz tymi instalacjami, czy ten filtr gazowy moze dawac takie oznaki jezeli bylby zanieczyszczony, dodam tylko ze spalanie gazu jest takie jak bylo na poczatku i ogolnie auto jezdzi ok. dziekuje za odpowiedz