| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tombolid 126p & BMW e 39 ... jarosław , lublin | 2009-01-11 19:45:29 witam wszystkich serdecznie.
o swoim problemie probowalem poczytac na wyszukiwarce - jest wiele podobnych problemow o przerywaniu itd ale nie do konca pokrywają sie objawy - wiec potzrebuje od Was jakiegos naprowadzenia. moj bolid to stara 600-tka z 82r. chodzi idealnie - cyka jak zegareczek ale na na czwartm biegu (wyzszych obrotach 4 biegu) ma okropny spadek mocy nie ma wiekszego problemu z odpalaniem silnika - obojetnie czy zimny czy cieply bez problemu "zamyka" obtroty od 1 do 3 biegu wolne tez dobrze trztyma zapłon - odpala na "pol obrotu" nowiutka pompa paliwa przeczyszczony gaznik dysze itp nowy filtr powietrza i kable wn niby cudo ale jak zamykam 1, 2, 3 i zmieniam na 4 bieg to nagle zaczyna sie dławic a nawet jak sie nie dławi to mam wrazenie jakby ktos podpiął mi przyczepke problemy zaczynaja sie od mniej wiecej od 70km/h na 4 biegu mam wrazenie jakby ktos ucial prad albo paliwo. dajcie prosze znac czy jest to charakterystyczne dla jakiegos typowego problemu czy szukac pomocy w rozbieraniu silnika. z gory dziekuje za kazda konstruktywną podpowiedź |
kylo125 F&F MEMBER Fiat125p Lublin | 2009-01-11 20:03:45 Może poziom paliwa za niski?
Ja tak w fiacie miałem, że jak go butowałem to mi się gdzieś w połowie trójki paliwo w komorze kończyło i go zamulało. |
tombolid 126p & BMW e 39 ... jarosław , lublin | 2009-01-11 20:07:51 no własnie a co do poziomu paliwka w gazniku to jakie powinno byc dokładnie - mam teraz tak "pi razy oko" 12 - 7 |
kylo125 F&F MEMBER Fiat125p Lublin | 2009-01-11 20:33:11 U mnie niby też było prawidłowo. |
Piotrek42gv 125p/126p Nałęczów k/Lublina | 2009-01-11 23:09:50 Ja stawiam na źle ustawiony zapłon miałem identycznie. Weź go troszkę opóźnij. W moim pierdzie pomogło |
tombolid 126p & BMW e 39 ... jarosław , lublin | 2009-01-12 16:59:53 hej dzieki za zainteresowanie problemem
sprobowalem dzisiaj metody o ktorej napisal "poochaty" o dziwo rozpedzilem sie do 95km/h i nawet udalo sie to przez chwile utrzymac
nie zamykalem 3 biegu tylko spokojnie od 60km/h rozpedzilem sie do tej 90 tki na 4 dodatkowo zauwazylem przy wymianie pompki paliwa ze ten plastikowy dystans miedzy silnikiem a pompką jest pękniety a popychacz ma jakies opory - na kilku centymetrach chodzi gładziutko a po chwili sie przycina . z pewnascią na popychacz w czasie jazdy dziala duza sila wiec nie powinien sie przycinac gdy siljik pracuje ale czy biorac go w palce powinien leciutko smigac czy moze miec jakies przycinki
dajcie znac koledzy czy rto moze byc przyczyna mojej przypadłosci z malerem tzn pekniety dystans i przycinajacy sie popychacz. |
tombolid 126p & BMW e 39 ... jarosław , lublin | 2009-01-12 18:38:01 a co z gaźnikiem?? jakie powinno byc wzorcowe/standartowe ustawienie pływaka
czas do czasu mam tez wrazenie ze gaźnik się"poci"....... |