Gaz jak doregulować ? pali 15 l w miescie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam .MOje pytanie co mam zrobic z lpg ? filter wymieniłem co jeszcze mozna zrobic?i 2 pytanie ile wasze esperki palą? moj silnik 1,5

sie staram jak moge ale zadko mi sie udaje spalic wiecej niz 7 l pb na 100km
w zimie mniej nawet spalam bo wolniej jezdze
silnik 1.5

w takim razie ni eopłaca się gaz? wychodzi na to ze bezyna czy gaz w moim przypadku to jedno

Cytat:
2009-01-11 22:02:42, Mieszczan pisze:
w takim razie ni eopłaca się gaz? wychodzi na to ze bezyna czy gaz w moim przypadku to jedno

kilka lat temu doszedłem do wniosku ze mi sie lpg nie opłaca
z tym ze prawie wcale nie jezdze po miescie
a minimalna odległosc na jaka jade to 6 km w jedna strone po papierosy

Cytat:
2009-01-11 21:56:25, Mieszczan pisze:
WItam .MOje pytanie co mam zrobic z lpg ? filter wymieniłem co jeszcze mozna zrobic?i 2 pytanie ile wasze esperki palą? moj silnik 1,5

Witam. U mnie w mieście nie przekracza 12 l gazu przy nieoszczędnym stylu jazdy. 15 l to bardzo dużo i raczej bez wizyty w zakładzie gazowniczym się nie obejdzie (sam tego nie wyregulujesz).

ja po wawie jak smigale to 10 Pb a po regulacji mechaniorow 14 LPG jak ja sie dopadlem z kompem i wyregulowalem to mam w tym momecie w zime po miescie 12 l

a regulacja byla procz wymiany??

nie .

moje 1.8 pali 13 litrów benzyny i 15 litrów gazu po mieście przy oszczędnej jeździe. Jak jeźdzę naprawde oszczędnie stosując złote zasady ekonomicznej jazdy to zejdę do 13 litrów LPG. Dochodza mnie słuchy, ze inne 1.8 palą mniej, ale ja u gazownika jak zakładał instalkę powiedziałem, ze chce mieć bogatą mieszankę bo ponoć dla silnika to lepiej. Kiedys pojechalem na regulację i wymiane filtrów do innego to mi skonfigurowal tak, że auto na gazie ledwo sie toczyło, obroty falowały itp. Powiedziałem ze chce z powrotem moją bogatą mieszankę ( bo wtedy była zbyt uboga wg analizatora)

Kolego - zalezy od stylu, miasta i odcinków. Moja padlina tez ciagnie 14-15 gazu obecnie - odpalanie i grzanie na gazie, odcinki 5-10 km takze sie nie zdaży nawet dobrze rozgrzac no i ciezki but. Jak wpadne na A4 i lece 170 to tez mam taki wynik takze 52 litry to max 400 km
Tez regulowałem i jest wszystko dobrze ale praw fizyki nie oszukasz i być może będziesz sie z tym musiał pogodzic Pozdro

Cytat:
2009-01-11 23:26:18, djlotos pisze:
moje 1.8 pali 13 litrów benzyny i 15 litrów gazu po mieście przy oszczędnej jeździe. Jak jeźdzę naprawde oszczędnie stosując złote zasady ekonomicznej jazdy to zejdę do 13 litrów LPG. Dochodza mnie słuchy, ze inne 1.8 palą mniej, ale ja u gazownika jak zakładał instalkę powiedziałem, ze chce mieć bogatą mieszankę bo ponoć dla silnika to lepiej. Kiedys pojechalem na regulację i wymiane filtrów do innego to mi skonfigurowal tak, że auto na gazie ledwo sie toczyło, obroty falowały itp. Powiedziałem ze chce z powrotem moją bogatą mieszankę ( bo wtedy była zbyt uboga wg analizatora)

Kolego - bogata mieszanka podobnie jak zbyt uboga też spala sie w wyzszej temperaturze - chociaz nie tak wysokiej jak mieszanka uboga takze w ten sposób nic nie polepszysz, a za to masz większe prawdopobobienstwo strzałów w oba kolektory - ssący i wydechowy...

15 l LPG dla 1,5 to dobry wynik. Moj pali 12l i po wszystkich regulacja dalej pali 12l. Mial okres gdzie palil 14l ale to przed regulacja. Gaz zalozony 03.2007. na gazie przejechane 15 tys km. Benzyny pali 12l . Tym silnikiem nie da sie spalac mnie. I nie uwieze nikomu kto powie ze to pali 7l.

Mój pali do 9 l Pb i 12 l LPG po mieście tylko i wyłącznie ,na trasie to i poniżej 9l LPG potrafi zejść

No wlasnie duzo zalezy czy odpala sie na gazie czy na benzynie bo moze byc tak ze ci co pisza ze im pali w miescie 10 litrow lpg
to jezdza srednie odcinki 6km z czego 3 km przejezdzaja do czasu az im sie instalka rozgrzeje na benzynie .Wowczas pali 10litrow lpg i z 6 benzyny na 100km
U mnie w 2.0 przy odpalaniu zimnego silnika na gazie palil przy 6 km odcinkach w miescie ok 18 -20 litrow lpg - po wymianie membran w parowniku spalanie spadlo do ok 13litrow ale tylko na 3 tygodnie , potem powrocilo do chorej normy (membrany z allegro , pewnie podrobki) , mam juz wstawiony nowy parownik ale na razie nie mam ochoty bawic sie na mrozie aby dokonczyc rozne drobne naprawy przy espero wiec auto stoi i czeka na odwilz.

W moim esperaku 1.5 na gazie po mieście do 12 literków przy obecnej pogodzie. Instalacja BRC pierwsza generacja, odpalam na gazie, bo ne benie nie za bardzo chula-listwa wtryskowa padła. Przed założeniem filtra stożkowego palił 11litrów gazu, ale po zamontowaniu tego filtra poprawiły się osiągi (chociaż nie będzie to nigdy ferrari). A którą masz generacje tego gazu?