[K] Fiata 131/132

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
Kupię fiata 131 lub 132
Wersja nie gra roli, ma to być ładne, kompletne zdrowe i niezgniłe.
Papierologia ma być normalna, a nie nie wiadomo jaka.
Czekam na propozycje na PW jak i pod GG 5639465.

ja mam jedna mirafiore 2,0 dohc rok 1976 papiery są jest na chodzie jezdzila do lata teraz oczekuje na remont mam do niej nowe drzwi i pas tylni auto bylo sprawne do lata i zamykało budzik, nieoryginalne swiatła od lady i skrzynia, blacha stan dobry jak na mirafiorke 1 podłużnica do pospawania, pas przedni się sypie w 1 miejscu 2 dziurki w podłodze bagaznika przy nadkolach
foto tu:
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/131/37632

jak odpowiada to napisz priva czy ci pasuje i ile możesz dać

tak swoja drogą trzeba bylo sie odezwać wcześniej pod rzeszowem byla za 200 do wzięcia a tak poszła w niewiadomo jakie ręce

[ wiadomość edytowana przez: fiolek dnia 2009-01-12 19:13:43 ]

up

Józefie. Go West.

Wszystkie mirafiorki i zapewne również 132 w naszym kraju są zgnite Nie znam żadnego 131/132 do sprzedania w stanie zasługującym na kupno, a jak zapewne wiesz, trochę się tym interesuje.

Co prawda ceny ostatnio poszły do góry, ale myślę, że za 1000 E da się kupić na zachodzie bardzo ładny egzemplarz Supermirafiori lub 132 Mk 2/3. Bardzo fajne i dość tanie egzemplarze wypływają co jakiś czas w Austrii, w dodatku w wykonaniu Steyera.
Po opinii rzeczoznawcy nie płacisz akcyzy, nie płacisz opłaty recyklingowej i możesz ubezpieczyć w PZU ze zniżką dodatkowo
-70 % po wszyskich normalnych zniżkach (Ludzie, korzystajcie z tego !). Tadzik ci na pewno tanio przywiezie.

Jak chcesz, to określ swój budżet tutaj, to będzie można uściślić, jakie masz opcje.

Fiat 131 to niepojęta radość z jazdy, polecam.

Cytat:
2009-01-13 08:02:08, bolger pisze:
Józefie. Go West. .... i możesz ubezpieczyć w PZU ze zniżką dodatkowo -70 % po wszyskich normalnych zniżkach (Ludzie, korzystajcie z tego !). .....

Poprosze o rozwiniecie sprawy znizki 70% od wszystkich znizek.

Robisz opinie rzeczoznawcy, ze samochód jest zabytkowy, historyczny, o szczególnym znaczeniu dla historii motoryzacji i z innymi "ustawowymi" określeniami, po czem udajesz się do oddziału PZU i prosisz o ubezpieczenie ze zniżką na zabytek. Sądzę, że agenci mogą nie móc tego zrobić. Jak masz 60 % zniżki za bezszkodowość np, to kwota za ubezpieczenie jest 0.3*(0.4*x)

jak chcesz to stary Strażaka właśnie skończył remont 132ki 2.5d w oryginale ale o wszystko to gadaj z ojcem strażaka broń Boże ze strażakiem Strażak wspominał coś ze ta arge co sie bujał w wakacje chce pogonić do żyda tylko tam coś z blachą było. A jak weźmiesz 132 2.5d to za 400zł Ci załatwię 131 z dezlem bo wrasta w krzuny i zabierz to moje 132 bo mi widok z okna psuje A jak poczekasz to mam namiar jeszcze na jedno 132 tylko że stoi na kolkach bez felg więc stanu nie znam i ostatnio obczaiłem żółte 132 mk3 ale brak mi na razie info na jego temat.
PS
Najwięcej wiedzą złomiarze oni Ci każdą padlinę wyszukają

Cytat:
2009-01-13 08:02:08, bolger pisze:
określ swój budżet

haha..

Budżet wynosi MAX 5 tys. zł
Mój brat chce kupić samochód taki bo mu sie spodobał
Tylko że brat chciał by tu w kraju. Tak sobie zażyczył..... Co ja poradzę.....

a ja przez chwile taką mała myślałem ze Ty masz pieniądze

No 132 2.5D to bardzo ciekawa propozycja, bo dziko rzadka.
A foty tej 131 2.5 D dobry człowieku machnąłbyś na forum

fiat 131

Kolega z forum był, oglądał, według niego nie warta nawet połowy tej ceny.

z fotami tego dezla 131 to nie bardzo bo powiedzmy ze właściciel jest dosyć ekscentryczny skupywał swego czasu masę starych samochodów na podwórku ma 12 Garbósów!!! i kilka innych kiedyś zaciekawiły mnie te garbusy i pojechałem z drogi było widać 128 3p no a że kolega ma takiego to zagadaliśmy i parę części wyrwaliśmy obok 128 stało 131 2.5d próchno jak h... ale chciał je sprzedać ale że pan ma zryty beret jak nie masz gotówki to na podwórko nie wejdziesz;/

No tak to jest. Ale prochna ci u nas dostatek, niech się w nos pocałuje.