DYSTANSE DO DF

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam maly problem
bo nie wiem z czego a moze jak zrobic dystanse do mojego DF
potrzebuje minimum 20 mm na jedna strone i nie wiem jak je zrobic zeby bylo osadzenie na felge i jakie szpilki,jakiej dlugosci i gdzie takie dostac,noi oczywiscie ile one kosztuja

mozna zrobic dystanse z bebnow tylko nie obejdzie sie bez tokarki ;P

Jak już jest tokarka to chyba lepiej zrobić aluminiowe, też coś takiego planuje - zobaczymy jak sie tokarz spisze i co na to wogóle powie

U kumpla w sklepie jakieś dystanse na wystawie leżą(Alu), zapytam się czy są do DFa i po ile.

http://www.omeksport.krakow.pl/

a jak to jest ze śrubami??

Cytat:
2003-08-07 20:56:40, OETTINGER pisze:
a jak to jest ze śrubami??

dłuższe śruby albo szpilki...wszystko zalezy od tego jakiej wielkosci masz dystanse i do wielkosci dystansów dopasowujesz ew. dlugosc sruby/szpilki

dystanse musze dać minimum 20mm
tylko gdzie moge jupić takie szpilki do felg aluminiowych i za ile za sztuke?????

właśnie sobie takie zafundowałem bo do swojego DFa 2.0 zakładam 7x15 koszt 140zł za 4 sztuki . Podajesz wymiary rozstawu śrub i otworu centrującego i no problem

ale gdzie je zdobyc

mam u siebie w Radomsku znajomego tokarza on sie tymi sprawami zajmuje

Ja w przyszłości planuję założyć dystanse 20-30mm do DF i chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje komplet oraz gdzie można coś takiego kupić??? Czy pasują dystanse od Poldka (stary model bez Lucasa, wąski) ??? Z góry dziękuję za informacje

Pozdrawiam

Cytat:
2003-08-11 16:34:41, Jeff_Colby pisze:
Ja w przyszłości planuję założyć dystanse 20-30mm do DF i chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje komplet oraz gdzie można coś takiego kupić??? Czy pasują dystanse od Poldka (stary model bez Lucasa, wąski) ??? Z góry dziękuję za informacje

Pozdrawiam

Dobry tokarz i masz tanim kosztem zrobione. Najwiekszy problem jest z otworami na śruby jak nie dysponujesz sterowana komputerowo frezarką

Z tą komputerową frezarką to chyba lekka przesada, wystarczy że tokarz odpowiednio zaostrzy wiertło.

Cytat:
2003-08-12 20:39:44, doncoyote pisze:
Z tą komputerową frezarką to chyba lekka przesada, wystarczy że tokarz odpowiednio zaostrzy wiertło.

Czy mam rozumieć chcesz te otwory zrobić na tokarce montując dystans mimośrodowo
Problem może być z idealnym wymierzeniem miejsc w których powinny sie pojawić otwory - pomylisz sie o 1mm i juz np. przy zakladaniu felg z rostawem śrub 100mm masz otwory przesunięte o 2mm względem siebie (felga i dystans) i 1mm względem piasty. Ale zawsze można zrobić większe otwory i mieć luz tylko że wtedy naprężenia ścinające na śrubach są dużo większe...

jeżeli chodzi o otwory na śruby to wystarczy że tokarz zrobi rysę na tokarce na właś ciwy rozstaw i nie ma problemu

a nie ma z was ktos do sprzedania juz wytoczonych po normalnych pieniadzach???
o grubosci dystansy minimum 20mm i z osadzeniem na felge????

140zł to bardzo dobra cena. Taniej w sklepie nie kupisz.

Poszukaj na google sklepów tuningowych i zobacz sobie jakie sa ceny.
pozdrawiam

Właśnie założyłem moje trzyramienne Millemiglie 7x15 ET 38 do tego dystanse (te robione na tokarce) 25mm na stronę. Fura pali, jeździ, świeci, trąbi. Moim zdaniem wygląda kozacko.

Na allegro jakis koles sprzedaje dysatnse 0.5 cm za 7 PLN (aukcja nr:15386037), tylko jakos mi ten material wyglada niepewnie. Mial ktos moze te dystanse ??