MotoNews.pl

Gorące lusterka w IS200

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć

Okazało się przedwczoraj, że coś mi padło w ogrzewaniu lusterek.
Guzikiem jednym włącza się ogrzewanie tylnej szyby, podgrzewanie wycieraczek na przedniej szybie i podgrzewanie lusterek. O ile szyby działają tak, jak im przełącznik każe, o tyle lusterka grzeją się cały czas :/
Byłem u kilku elektryków samochodowych we Wrocławiu i wszyscy boją się dotykać Lexusów... psia ich mać :/
Macie jakieś pomysły co można z tym zrobić (oprócz ucięcia kabli )

I drugie pytanie - czy ktoś ma może Haynesa do Lexusa IS?

Znaczy sie ze jak rano wlaczysz tylko silnik to lusterka same grzeja ???
Nie pamietam ale przewaznie jak jest ogrzewana przednia szyba to razem z nia sa lusterka,a tylna szyba na osobnym kneflu.

Tak, jak włączę tylko silnik (niezależnie o jakiej porze dnia ) to lusterka same się grzeją.
Wszystko jest na jednym przycisku... znam to auto, wierz mi
A nie przednia szyba jest podgrzewana tylko podszybie - to jest podgrzewanie wycieraczek

Cytat:
2009-01-21 08:22:24, mkr pisze:
Tak, jak włączę tylko silnik (niezależnie o jakiej porze dnia ) to lusterka same się grzeją. Wszystko jest na jednym przycisku... znam to auto, wierz mi A nie przednia szyba jest podgrzewana tylko podszybie - to jest podgrzewanie wycieraczek

No i tak ma byc lusterka nie sa wlaczane z klawisza, komputer klimy wlacza grzanie lusterek jak jest ponizej zera ,jak sie ociepli to powinne przestac sie wlaczac.Trzeba instrukcje obslugi poczytac przy jakiej temp dokladnie sa wlaczane.

same się włączają jak jest poniżej zera a skąd Ty takie coś wyciągnąłeś?
1) Mam instrukcję IS'a i jest tam napisane, że włącza się guzikiem
2) Włączanie automatyczne przy jakiejś temp. jest bezsensem. Po co mają być ciepłe? Żeby sobie przechodnie mogli ręce ogrzać?
3) jeżdżę tym autem ponad rok i na prawdę wiem, jak działa.
4) w garażu mam 10-12stopni i też się włączało grzanie
5) z całym szacunkiem - ale po dwóch ostatnich postach nie oddałbym Ci auta do diagnostyki...

Na razie grzanie lusterek zostało odłączone w ogóle. Naprawiane będą przy przeglądzie za jakieś 3 tyś km

Cytat:
2009-01-22 05:28:32, mkr pisze:
same się włączają jak jest poniżej zera a skąd Ty takie coś wyciągnąłeś? 1) Mam instrukcję IS'a i jest tam napisane, że włącza się guzikiem 2) Włączanie automatyczne przy jakiejś temp. jest bezsensem. Po co mają być ciepłe? Żeby sobie przechodnie mogli ręce ogrzać? 3) jeżdżę tym autem ponad rok i na prawdę wiem, jak działa. 4) w garażu mam 10-12stopni i też się włączało grzanie 5) z całym szacunkiem - ale po dwóch ostatnich postach nie oddałbym Ci auta do diagnostyki... Na razie grzanie lusterek zostało odłączone w ogóle. Naprawiane będą przy przeglądzie za jakieś 3 tyś km

Nie bede sie klocil,w koncu dawno nie siedzialem w is 200 z 2000r.
Napisalem tak bo na schemacie ktory udalo mi sie sciagnac jest wersja gdzie tylna szyba jest na kneflu a przekaznik z mirror heater wysterowuje komputer klimy.
Moze ty masz inaczej sorry Winnetou ale za malo danych podales bo is 200 ma troche roznych rozwiazan zaleznych od modelu z tabliczki znamionowej tego czy np na Skandynawie czy na kraje arabskie.
A diagnostyki do tego nie mieszaj bo to inna bajka. troche za krotko tu jestes zeby sie wypowiadac

Ponieważ sprawa jest praktycznie załatwiona, a dyskusja jest nie na temat, proszę o zamknięcie.

[ wiadomość edytowana przez: mkr dnia 2009-01-23 08:11:28 ]

Zamykam ale tylko dlatego, ze za chwil e rozpęta się wojna.