| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-08-07 21:14:49 Przykra sprawa. Takich skur... powinni za worek moczowy przy wiatraku w barze dla pedałów wieszać.
Co do Twoich pytań... 1. Najtaniej jak widziałem jeszcze niedawno w Wawie to 650 zł. do malowania nowa w sklepie na Jagiellońskiej. 2. To trudne pytanie. Zależy gdzie lakierujesz? Rozumiem, że masz metalizowany lakier, więc razem z podkładami i innymi duperelami, w Warszawie to koszt ok. 500 zł. u przeciętnego fachowca. 3. Na sprzedaż, oryginału nie posiadam, ale wykonywałem już 2 odlewy maski z włókna szklanego i żywicy (bez wlotów, itp) więc wyglądały jak serie, niestety te dwie się rozeszły, poszły do znajomego. Wiem, że to niezbyt pomocne, ale tylko tyle mogę poradzić. 4. Pomalować z pewnoćią tak, gorzej z wyklepaniem, ponieważ jak wiesz od wewnętrznej str. maski są wzmocnienia, które niestety ulegają raczej niodwracalnym deformacjom, które niezwykle ciżko usunąć. Koszt będzie podejrzewam zaporowy. 5. Mata wygłuszająca po wewnętrznej części maski sprawia, że delikatnie ciszej jest na zewnątrz, ale to prawie niezauważalna różnica. Zdecydowanie wytłumia natomiast drgania powstające z powodu nieustematyzowanej fali dźwiękowej (coś jak wytłumienie dżwi podczas montażu sprzętu car - audio). 6.Niestety akurat w Krakowie nie znam Ale jeszcze raz zaznaczam, że to skur... tak zniszczyć komuś autko. Kiedy już namierzysz tego tancerza to daj znać! Pozdrawiam i łączę się w bólu - Speed R |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-08-07 21:58:30 No coż SpeedR wszystko pieknie Ci opisał. Mogę Ci jedynie współczuć, choć na niewiele sie to zda. Domyślam się, że autocasco nie miałeś [ wiadomość edytowana przez: Piotr_W dnia 2003-08-07 22:00:28 ] |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-07 23:21:47 Weż bejzbola i poszukaj tego "pozadnego spokojnego obywatela" zeby mu "podziekować" i "usciskać" |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-08 21:26:28 |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-08-08 21:38:16 hmmm kijek to dobre rozwiazanie..
ze zwierzetami trzeba rozmwiac ich jezykiem.... |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-08-09 20:58:12 dzieki serdeczne,
ci z koreancars maja maske po 455 PLN-kurcze czemu tak tanio!!! w polmozbycie 720...toz to okropna roznica!!! |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-08-09 21:25:49 Używana maska jest w firmie BHMD link z cennikiem masz tu
http://www.bhmd.com.pl/nowe/bhmd1.php3?q=1130 Ja mam nową (zamiennik) ale mimo to wymagała lekkiego szpachlowania i nie wygląda idealnie Chyba lepsza jest oryginalna bo po pierwsze jest gładka (moja nie była), ma poprawne wymiary (moja jest węższa..) no i jest tańsza (koszt ok.200-300zł). Klepać nie ma sensu, nie będziesz zadowolony, ta maska ma zbyt dużą i płaska powierzchnię.... nie ma takiego fachowca co by to zrobił ręcznie idealnie (a innej metody nie ma). |
AreQ Espero 1.5 DOHC + LP ... Kraków | 2003-08-11 11:31:49 A tytułem ostrzeżenia w którym miejscu w Krakowie ta przykrość się przytrafiła ???
|
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-08-11 18:25:45 Niestety w samym centrum - tuz kolo Nowego Kleparza przy alejach... Juz doszedlem do siebie. Zreszta jak slysze, gdy sie kolega wlamuja, kradna i rozbijaja autka - to to co mnie spotkalo nie jest takie najgorsze. Tylko, ze duzo kasy pojdzie niepotrzebnie. Juz zdecydowalem, ze podrobki nie kupie, bo chce miec prosta i dobrze zpasowana maske. Napisze, jakie efekty ale to dopiero w przyszlym tygodniu. |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-08-11 18:33:15 Ja mam to samo... maska pognieciona ale nie jest to tak strasznie widoczne... lakier nie popekal...
Mam do Ciebie pytanie... Ktory, z lakierniko-blacharzy powiedzial Ci ze to sie da wyklepac ?? Ja pojechalem ze swoja to... blacha w wielu miejscach jest podwojna i zespawana z profilami wzmocnien. Jak by Ci to ktos wyklepal to nigdy to nie byloby dobrze. Blacha sie ciagnie jak guma... tylko w duzo mniejszym stopniu... po wyklepaniu i tak by byly wzgorki i pagorki... Maski poszukaj na szrocie ... lekko pognieciona powinna nie przekraczac 300pln... tylko szukaj takiej z zagietym rogiem.. tam profil jest slabszy niz na srodku maski |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-08-12 18:25:49 A jaka to maska z zagietym rogiem - tego nie zrozumialem??
KeyJey - przyznaje racje - kazdy blacharz chcial sie tego podjac, ale tylko niektorzy przyznali, ze nie da sie tego idealnie wyklepac i beda widoczne nierownosci. A do kilku latek farba zacznie odpadac z miejsc, ktore byly zaszpachlowane. Maske musze kupic nowa. Moja jest lekko pognieciona..a taka moglbym znalezc wlasnie na szrocie, a po zakupie nowej i pomalowaniu nie bedzie zadnych sladow. |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-08-13 00:40:31 Chodzi mi o maske z samochodu ktory dostal w bok...
Krawedz maski wzdluz szyby jest slabsza... ten rog nie jest wzmocniony na duzym odcinku.. tak wiec da rade taka jeszcze wyklepac... P.S. U mnie maska jest pogieta ale w zadnym miejscu nie ma popekanego lakieru.. tak wiec.. poki mnie sytuacja nie zmusi, badz nie wpadna mi jakies extra pieniadze to bede z nia jezdzil... strasznie to nie wyglada a mi jakos nie przeszkadza |