MotoNews.pl

Czyszczenie ukladu LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich

Mam juz ponad 130 tys km przejechane na LPG.
Jest to to instalka AG SGI , "prawdziwa" sekwencja holenderska.
Wtryski obecnie zachowuja sie jakby juz lały, sa nieszczelne gdy silnik jest zimny bo pojawia sie podcisnienie w rurze wtryski-parownik.

Podpiolem sie pod sterownik, tak jedynie ustawia sie DeltaP (roznice cisnien parownika i podcisnienia w kolektorze ssacym).
DeltaP jest 850 mbarów. Czyli parownik jest ok. Cisnienia sa ok. Filtry są nowe. Zostaja same wtryski, jeden kosztuje 250złm sa nieregenerowalne.

Zanim je wymienie chcialem spróbować je przeczyscic a przy okazji caly uklad LPG.
Wpadlem na cos takiego AUTO CARE LPG http://allegro.pl/item525445689_lpg_regenerator_dodatek_do_paliwa_lpg.html

I mam pytanie jakie jest Wasze zdanie na temat skutecznosci takiego środka czyszczącego instalacje LPG ???

Ciekawe z czego się składa ten środek? może zawiera spirytus który jedynie wchłonie wodę ze zbiornika i zostanie przepompowany razem z gazem?

Z tego co kiedyś czytałem to propan-butan ma silne właściwości rozpuszczające. Ja kupiłem nową butlę firmy Grodków i była w środku strasznie zasyfiona, próbowałem ją umyć benzyną ale zero efektu. Opisywałem to na forum: >>click me

Po jakimś czasie od jej zamontowania samochód mi stanął, filtr w elektrozaworze okazał się być totalnie zapchany co oznacza że gaz zdołał wypłukać te brudy co nie dała rady benzyna. Więc trudno sobie wyobrazić w czym niby mógłby pomóc ten regenerator.

Skoro instalka jest zajechana a remont tyle kasy kosztuje to wolalbym wyrzucić te całe wtryski i założyć blosa.

no własnie , z czego sie taki środke moze skladac .. ?

A tak przy okazji , czyścił ktos wtryskiwacze gazowe?
mojesa juz strasznie brudne, ale niewiem w czym je wymoczyc zeby w nich nie uszkodzic delikatnych membranek

Sa to wtryski AG SGI