Szumi/wyje/trze? w tylnim kole, nawet niewiadomo w którym!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, wiem że taki temat był już poriuszany, ale mam taki problem w Escorcie 1,8 16V!! 1995r
na poczatek myślalem że to wina ooponek, bo zaczelo na zimowych!!! ale zmieniłem na letnie i jest tak samo!!! potem wymienilem łożyska, ale niestety i to nie pomogło!!!!
powiedzcie mi co to może być, te odglosy z tylu samochodu zaczynaja dochodzic przy 30-40 km/h
a potem to coraz glośniej!!! zauwa,zylem że jak skręcam w lewo, albo np zmieniam pas na lewy to cichnie, ale zaraz jak wyprostuje tor jazdy to halas powraca!!!
macie jakieś koncepcje?
za wszystkie sugestie i podpowiedzi z góry dziękuje!!!

mozesz miec luz na piascie.nowe lozyska nie pomoga.mialem tak w rsie i musialem piaste wymienic, albo oske nie pamietam bo kupilem to cale za 100zl i przeszlo.jak ci lozyska wchodzily? lekko??

sprawdz to,jakby co to mam kompletna piaste

z tego co pamietam to ciasno wchodziły

pomysl nad tym ze to moze byc przód ja w orionie tez myslałem ze to tył az razu pewnego usiadłem w fotelu pasazera kuzyn prowadził i doszedłem do wniosku ze to przod wymieniłem łozyska i jak reka odjał...

nie to na pewno tyl
z przodu jak sie siedzi to jest ciszej
a jak na tylnim siedzeniu to dopiero jest hałas!!!

Podnosnik, kolo do gory i krecisz mocno kolem, aby obracalo sie szybko. Wtedy uslyszysz na bank walniete lozysko.

albo podnies go i sprawdz czy masz luzy na kole. ja tez na prozno wymienialem