MotoNews.pl

Instalacja ESGI w Skoda Felicja 1.6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam instalacje gazową ESGI w Skodzie Felicji 1.6 zamontowano mi ją w lipcu 2007r i od samego początku mam z nią problemy a pracownicy firmy która mi ją montowała rozkładają ręce i twierdzą że nic nie widzą i ich zdaniem wszystko jest ok. Poszukuję schematu podłączenia-elektrycznego tej instalacji najlepiej przewód po przewodzie bo dotąd mam dostęp do schematów ale one nie zgadzają się z tym co jest zamontowane w mojej skodzie bo nie ma zamontowanego MAP sensora tylko Reduktor jest podłączony bezpośrednio do kolektora ssącego a z otrzymywanych schematów wynika że powinien być podłączony przez ten MAP sensor, A może tak ma być. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

nie montujemy tej instalacji ale wiem,ze w niej ma być map sensor.

Witam
Jeżeli masz ESGI 2, to napewno musi tam być czunik Sensor P1/Map. P1 połączony jest wężykiem do filtra fazy lotnej a Map do kolektora i reduktora (trójnik). W wiązce przewodów jest oryginalnie wyprowadzona wtyczka do tego czujnika.

Tutaj znajdziesz schematy połączeń i instrukcje:

Esgi

Pozdrawiam

Witam jeśli z komputera wychodzą dwie kostki jest to ESGI 1 (SEC)
jest tam tylko czujnik ciśnienia na węzu pomiędzy reduktorem a wtryskiwaczami zespolony z filtrem fazy lotnej.

Cytat:
2009-01-25 16:19:37, croma1 pisze:
nie montujemy tej instalacji ale wiem,ze w niej ma być map sensor.

Witam serdecznie - ale nie ma tego map sensora fizycznie a praca silnika poprawiła się po wymianie listwy wtryskiwaczy-całej bo nie chciało mi się bawić z kompletem naprawczym.