| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2009-01-26 08:26:02 Gdzieś zaginął mój temat o przewodzie odpowietrzającym silnik... ale do rzeczy... Przewodzik wymieniony... Było pięknie silnik pracował równiutko, nie miałem zastrzeżeń. Ale wczoraj pod maska było dosyć głośno (od wymiany przejechane ok. 300km), zupełnie jak diesel... Co jest winne za taki stan rzeczy? Czy jakość gazu ma tutaj znaczenie? Musiałem dziś zatankować (LPG z BP), poprzednio tankowałem na SHELL...
Dziś po odpaleniu silnika słychać było takie chrobotonie, jak silnik się rozgrzał to dźwięk przypominał tarcie... nasilał się przy dodawaniu gazu... |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-26 08:37:39 a poziom oleju dobry ? U mnie kolega Krzychu po odglosie na ostatnim slaskim zlocie zauwazyl ze poziom oleju jest maly, popychacze taki dzwiek wydawaly ze silnik mial dzwiek diesla. Po dolaniu (teraz to juz po wymianie uszczelki pod pokrywa zaworow i inych dupereli) narescie slychac ze to benzyna. |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2009-01-26 08:39:45 Poziom oleju mam dobry. Mniej więcej połowa miarki. |
lucas48 Klubowy Weteran ![]() BMW 530i Warszawa Ursynów | 2009-01-26 09:47:29
nie zaginął, tylko trafił tam gdzie powinien, czyli do kategorii "Motoryzacja, tuning, porady"
ten wątek czeka identyczny los... czekamy na modów... ![]() ----------------- ..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::.. |
Michuleszno Leszno | 2009-01-26 13:19:01 Witam. Nie miałeś sytuacji między czasie w której mógłby pasek rozrządu przeskoczyc o ząbek? |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2009-01-26 22:13:18 Byłem u mechanika...
Okazało się, że pasek rozrządu był luźny jak gumka recepturka... Winę ponosi napinacz rozrządu, pękła w nim sprężyna co w rezlutacie wydawało dziwny dźwięk. Teraz silnik pracuje normalnie. |