Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-08-08 14:17:14 No z wlasnego doswiadczenia to nie mam ale ponoc antyradar na suszarke nie pomoze bo w momencie wykrycia radaru przez antyradar policja juz i tak ma odczyt predkosci.
A co do przepisow to zdaje sie nie wolno miec antyradaru gotowego do uzycia. |
![]() gosiek Toyota Corolla Warszawa | 2003-08-08 14:21:02 Spotkałam się z opinia że CB jest bardziej skuteczne a do tego nie moga się przyczepić jeśli wykupiłeś prawo chyba uzytkowania pasma czy cós takiego ![]() ![]() ![]() |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-08-08 14:29:35 Antyradar wyłapie ci tylko radary stacjonarne, suszarki mają za słaby sygnał i nie zostanie wyłapany, pozatym przy takim dużym zasiegu bedziesz miał mase fałszywych alarmów.
Do tego nie chronią przed fotoradarami ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-08-08 14:34:15
Z tego co rozmawialem z miskami kiedys podczas kontroli to suszarka w odpowiednim terenie ma zasieg do 1000 m co moze jest troche watpliwe ale 500 to mysle ze spokojnie. W zyciu bym nie zaiwestowal 2500 w antyradar. |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-08-08 14:34:58 Czy Miodek da reprymendę tego nie wiadomo, podobnie jak w każdym magazynie komputerowych opisane są dokładnie wskazówki jak zrobić kopie zabezpieczonych płyt CD (np. Chip numer 8/2003) i czemu to służy, bo chyba nie do robienia kopii bezpieczeństwa oryginalnego oprogramowanie? Czyżby zatem czysta teoria?
Idąc dalej tym tokiem rozumowania, co nie jest nielegalne lub udowodnione, jest legalne (jak mówię, jeśłi czegoś nie wolno, to jeszcze nie znaczy, że nie można ![]() Skąd Policja ma wiedzieć, że masz antyradar? Mozesz go mieć w schowku lub pod siedzeniem. Znajomy jeżdżący dostawczakiem miał/ma antyradar w schowku i jechałem z nim kiedyś ok 400 km kiedy antyradar kilkakrotnie piszczał w tym schowku. Jeśli masz szczęście, to policja namierzajac kogoś przed Tobą umożliwia antyradarowi złapanie sygnału. A IMHO najlepsze byłoby urządzenie rozpraszające/zagłuszające radar. Zamin policaj zorientuje sie o co chodzi, Ciebie już tam nie ma, bo mkniesz ze zbyt wysoką prędkością. Ktoś słyszał o czymś takim? Polecam jazdę na zająca, przeważnie się udaje. |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-08-08 14:37:20 Czarna farba pochłniająca promienie radaru, trzeba pogadać z USAF może kopsną puszeczke ![]() |
Dzida Seat Cordoba Vario Lublin/Warszawa | 2003-08-08 14:43:16
To fakt. Bardzo fajne rozwiązanie, ale akurat wczoraj się nie udało. ![]() |
![]() janooop Warszawa | 2003-08-08 14:46:15 A na foto jest podobna farba że jak zdjęcie zrobisz to nie wyjdą znaki ale nie wiem nic dokładniekj |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-08-08 14:47:08
Może jechałeś zbyt blisko i zające uciekały na bok ? |
![]() conte yariska warszawa | 2003-08-08 14:48:46 na katowickiej stoi koles w maluchu i sprzedaje antyradary ![]() najlepszym antyradarem jest dobry wzrok i orientacja w terenie ![]() ![]() |
![]() janooop Warszawa | 2003-08-08 14:49:11 Albo byłeś żółwiem szybszym od zajęcy ![]() |
Dzida Seat Cordoba Vario Lublin/Warszawa | 2003-08-08 14:53:11
Akurat ten jeden zając (OMEGA KOMBI 2.5TD) się strasznie wlókł 70 km/h czyli tyle co na znaku, więc go łyknąłem i za chwilkę zza dużego pagórka za wiaduktem wyskakuje misiek z suszarą i lizakiem. I Dzień dobry panie kierowco...... 91 km/h na 70 km/h po negocjacjach 100 PLN i 4 p-ty karne, więc mam już 10 punktów i muszę kurcze uważać. ![]() |
![]() robert-gda obecnie auto klasy S sopot | 2003-08-08 22:25:28 Dawniej gdy pdróżowałem po kraju w charakterze handlowca miałem "na wyposażeniu" taki antyradar firmy BELL. Laserowy czy coś tam. FAktycznie działał dość późno ( w momencie strzału gdy byłem na celowniku sam) ale w przypadku gdy strzelano do jadących przede mną działało super. Dodatkowo wskażniki prędkości na drogach też go wzbudzały. Miał koło 5-6 rodzai sygnałów dla każdego nadajnika inny. radar inny, nawet cb oddczuwał i tez sie darł.
Moim zdaniem nie zaszkodzi go sobie sprawić ponownie w przypadku gdy bede podróżował poo kkraju. NIestety poszedł z jakimś h...em i z boczną szybą. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2003-08-09 00:33:39
A może ten zając miał antyradar ![]() ![]() ![]() polecam lekturę następujących linków, toparm.com/P/Pindex.html - co i jak www.radary.wizytowka.pl/ - co i gdzie a to przy okazji sam miodzik ![]() są tam rodzaje, na czym to polega i jak to zrobić żeby przy fotoradarze nie było widać numeru rejestracyjnego. Oczywiście wszystkie powyższe informacje powtarzam za autorami tych stron i mają one charakter czysto informacyjny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: meteor dnia 2003-08-09 00:34:02 ] |
![]() pin555 Lesniczy GT :-) Gliwice | 2003-08-09 14:01:50 No to tak: ![]() Slyszszy sie czasem o antyradarach aktywnych, zaklocajacych prace radaru, ale jesli ktos nie ma znajomosci w USAF, to raczej sa to bajki. Ponoc kiedys, kiedy swiatowe radary pracowaly jeszcze tylko w pasmie X (polskie w 90%) zdarzaly sie skuteczne jammery, czyli zaklocacze. Na pasma K,Ka i podobne, o ile wiem skutecznej metody zagluszania nie ma. W kazdym razie jammery sa okrytnie drogie i nie daja gwarancji skutecznosci. Co do najwiekszej grupy wykrywaczy - antyradarow pasywnych, to sa na rynku rozne cuda od starych Unidenow RD22 do Valentine1. Roznia sie "inteligencja" i czuloscia. Jednak kazdy z nich od chwili "wywachania" sygnalu do wyswietlenia ostrzezenia potrzebuje mniej lub wiecej czasu na obrobke sygnalu. Mniej wiecej od 0,5 do 3s. Suszarka (Rapid) w ciagu jednej sekundy wykonuje - o ile pamietam - okolo 8 pomiarow wewnetrznych. Zatem przy bezposrednim trafieniu antyradar powinien wyswietlic informacje "wyciagnij portfel" ![]() Jest jednak pewna szansa, ze policja bedzie namierzac jakis inny pojazd przed nami, mierzyc predkosc ptakow (widzialem ![]() ![]() Na drogach zdarzaja sie tez fotoradary, ale ze wzgledu na ich niska moc emisji, nie kazdy AR w ich przypadku pomoze. Potrzebne w Polsce pasma - 90% - X, czasem K, Ka nie spotkalem. Polecam Unideny serii 2xxx - jedna z najczulszych serii, podatna na zaklocenia, albo Bele 8xx, 9xx Acha, AR wykrywaja tez radiolinie GSM, alarmy sklepowe, czujki drzwi, inne AR itp. Trzeba sie nauczyc z nimi zyc i z nich korzystac. |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-08-09 19:11:49 A pamietacie jak ktos kiedys wymyslil ze telefony Nokia maja antyradar wbudowany ? ![]() |
![]() pin555 Lesniczy GT :-) Gliwice | 2003-08-09 21:17:25
Z podobnego mechanizmu korzysta plyta CD, czyniac auto niewidzialnym dla fal radaru. Nie mozna przesadzac z iloscia plyt, bo dlugosc fali radaru nie jest az tak odlegla od zakresu swiatla widzielnego i nieszczescie gotowe, bo auto nam moze zniknac z parkingu... ![]() |
![]() senser Avensis 1.6 4AFE 98` Grodzisk Maz. | 2003-08-10 01:21:11 Z tym wypatrywaniem policjantów w tych samych miejscach wydaje się pomysłem dość cienkim...Wychodziłoby na to, że w tym samym miejscu trzeba by zawsze zwlaniać....a to nie sztuka, bo w znacznej większości dni patrolu z pewnością nie będzie. A co do miejsca to się zgodze że mogą oni stać na tej samej ulicy. Ale nigdy w tym samym miejscu! Raz z pewej, raz z prawej a 80% w ogóle! A już jadąc 100-110 km/h to niech mi nikt nie wmawia że jest w stanie cokolwiek rychło w czas zauważyć! |