MotoNews.pl

Czym pomalowac dach cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moj dach jest strasznie wyblakniety moze ktos juz mial z tym doczynienia jakich farb urzywac slyszalem ze czarnidlo do zderzakow sie nadaje

koleś zaczerniał dach czarnidłem do zdezaków i dało to jakiś efekt i nawet sie nie zmywało ale widać było smugi i nie wyglądało to rewelacyjnie

Wątek chyba bardziej się nadaje do "Pytań i odpowiedzi"

www.cabrio-club.pl i dowiesz się wszystkiego

ma ktos takie zdjecie pomalowanego dachu??

zagadaj do kloegi _Mały_ on ma pomalowany .ja tez malowałem taką specjalną farbą do tkanin ale w przeciwieństwie do kolegi Małego malowałem kompresorem ( Mały malował aerografem) i efekt był taki sobie ,niby coś tam się zaciemniło ale to nie to co oryginał

jak chcesz miec szczelny i dobrze pomalowany dach - to go pomaluj lepikiem albo smola.

sorry mam dobry humorek i zartuje sobie xD

na stronie głównej masz zdjęcia małego, to ten z cabrio.
Reszta na cabrio club.

spox mysle ze jednak lepiej kupic nowy

Malowalem dach farba do tkanin, wytrzymalo jakies pol roku, potem zaczelo sie przecierac i aktualnie po 1,5r dach jest znow kiepski. Malowanie raczej nawet jesli uzyc lepszej farby jest polsrodkiem, bedzie trzeba ten zabieg powtarzac co jakis czas.

Temat bym moze i zglebial dalej, ale przecieli mi dach, wiec w tym roku jesli budzet pozwoli kupie nowy.

temat z moim opisem malowania dachu na cabrioclub.pl

[ wiadomość edytowana przez: _Maly_ dnia 2009-02-01 20:42:49 ]

Maly a jakiej farby do tego urzyles jak z netu to daj linka albo namiar nie bede wymienial dachu bo ten ma nie caly rok

daj zdjęcie dachu bo w profilu niewiele widać taki wyblaknięty.

Nie maluj kolego swojego daszku tylko zakonserwuj przeznaczonym do tego preparatem

tym sposobem zrobisz 2 pożyteczne żeczy:

- konserwacja
- odświeżony kolor

TU MASZ WSZYSTKO NA TEN TEMAT

Jak ten dach jest roczny to albo jest ze słomy albo stał na pustyni
Gdzieś Ty kupił ten materiał
Podpowiedz kolegom żeby nie wpakowali się w podobne g...

Cytat:
2009-02-01 21:18:12, biegal-82 pisze:
Maly a jakiej farby do tego urzyles jak z netu to daj linka albo namiar nie bede wymienial dachu bo ten ma nie caly rok

W linku ktory podalem wyzej jest 13 stronny temat o malowaniu dachu, a na pierwszej stronie jest opis lacznie z linkiem do sklepu.

Cytat:
2009-02-01 21:29:49, Kleszczak pisze:
daj zdjęcie dachu bo w profilu niewiele widać taki wyblaknięty.

sa w wymienionym wyzej temacie... byc moze nalezy sie zarejestrowac by obejzec
fotka przed
fotka po1
fotka po2

link do farby ktorej uzylem

Cytat:
2009-02-01 21:40:19, kolo21dg pisze:
Nie maluj kolego swojego daszku tylko zakonserwuj przeznaczonym do tego preparatem
tym sposobem zrobisz 2 pożyteczne żeczy:
- konserwacja
- odświeżony kolor

Konserwacja a malowanie to dwie rozne sprawy, konserwacja szarego wyblaknietego dachu nie przywroci mu koloru.

Cytat:
2009-02-01 21:50:11, kolo21dg pisze:
Jak ten dach jest roczny to albo jest ze słomy albo stał na pustyni Gdzieś Ty kupił ten materiał Podpowiedz kolegom żeby nie wpakowali się w podobne g...

Material jest 3 letni, a dach kupilem razem z autem (jak kupowalem auto dach mial 2 miesiace)
Postal na sloncu miesiac bez impregnatu w lecie i efekt jak widac duzy

adach kupilem z allegro za 900 pln i zaluje ze nie kupilem tego za 1500

a co myslicie o farbie do sitodruku http://www.jaxgraf.com.pl/oferta-farby-AquaTex.php

wlasnie z tej firmy mialem brac farbe do testow nr2 ale z uwagi na to ze mi dach pocieli olalem temat.
farba wodna do tkanin Aqua-Tex - ta chcialem uzyc, po konsultacji z firma taka mi doradzili.

skoro tak to pujde na pierwszy ogien tylko napisz ile ta farba kosztuje ile jej trzeba i jakiej jest pojemnosci oczywiscie jakbys wiedzial (przykro mi za dach)

Cytat:
2009-02-02 20:53:47, biegal-82 pisze:
skoro tak to pujde na pierwszy ogien tylko napisz ile ta farba kosztuje ile jej trzeba i jakiej jest pojemnosci oczywiscie jakbys wiedzial (przykro mi za dach)

napisz maial do firmy, nie pamietam w tej chwili ale chyba w okolicach 40zl za 1L jescze utwardzacz chyba byl potrzebny.