MotoNews.pl

Czym zczyscic pyl lakierniczy z szyby ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie po lakierownaiu mam w paru miejscach na szybach od zewnetrzej strony pyllakierniczy... czy da sie to czyms zczyscic ?? czy musze skrobac ? co mam robic, help

w zibi casio poszedłem se wyczyścić szkiełko w telefonie. pasta polerska drobno (super) ziarnista czyni cuda! żadnej chemii oprócz mozolnej dłubaninki! popytaj w zibi
pozdrawiam wicio
p.s. jeśli to małe zabrudzenia

to nie żart, poważnie, spróbój pastą
pozdro wicio

Jak sie ta pasta nazywa? Nie zrobi nic jak bede pucowal tym lakier? I gdzie to mozna kupic ?

mam ogolnie na "dolnej czesci nadwozia" (pochyle czesci drzwi u dolu itd.) takie zolte cholerne plameczki, ktorych NIE potrafie normalnie umyc nie wiem z czego to jest ale chce to rozwalic w drobny mak no moze troche mniej niz w drobny no i szukam wlasnie takiej pasty... ktora nie skosi mi lakieru a umyje to cholerstwo (gabka i paznokciem za cholere ni da sie zdrapac)

Wystarczy zwykły CIF w płynie czy mleczku..

pewnie Maciek ma rację popróguj

Pył lakierniczy z szyby można spróbowac usunąć przy pomocy bezyny ekstrakcyjnej. Jeśli to nie pomoze to mozna sprobowac czegos bardziej agresywnego np acetonu (uwaga na lakier). W razie czego pozostaje jeszcze skrobanie żyletką. Szczerze to odradzam wszelkie polerowania szyb. U mnie jest szyba atermiczna, przypuszczam, że i u Ciebie. Szkoda więc pozbywać się tej praktycznie niewidzialnej dla niewprawnych oczu powłoki.

pare lat temu gdy remontowałem mieszkanie kupiłem jakieś świnstwo , pomalowałem stara lamperie i farba po godzinie złuszczyła sie ---szukaj w sklepach chemicznych ( uwaga na lakier )

Jasna sprawa, ze benzyna ekstrakcyjna. Schodzi od razu. Pozniej mozna umyc plynem do mycia szyb, zeby odtluscic. W zadnym wypadku jakies pasty, chcecie porysowac szyby!?
PS. Niektorzy to stare zaprawki usuwaja benz. ekstr. i maluja na nowo.
Rjsunset

ja pisałem o paście zegarmistrzowskiej, i w takim razie nie ma mowy o porysowaniu ale jak piszecie że ekstrakcyjna to ja się nie kłócę, choć sądzę że Michał powinien o tym wiedzieć
pozdrawiam wicio

LASOMBRA gdzie można zobaczyć zdjątka Twojego czarnego bolida????????????

na forum w galeriach JACO na forum
pozdrawiam wicio
p.s. mnie sie nie podoba! bo to nie mój!!

Wicio kawa na ławe - gdzie te fotki - w galeri forum motonews są stare fotki jeszcze granatowego Esperka Lasombry.....

Najlepszy do tego jest rozpuszczalnik NITRO. Jest mocniejszy od benzyny , dzięki temu łatwiej zchodzi to dziadostwo z szyb. Miałem okazję testować to wielokrotnie ponieważ trudniłem się przywozem samochodów z niemiec no i wszystkie rzecz jasna trzeba bylo malować a niektórzy lakiernicy to partacze no i malowali trochę więcej niż potrzeba. Ale dosyć dygresji, kończąc ten wątek jeszcze raz polecam rozpuszczalnik nitro .
Pozdrawiam Rysio

BRAWO LASOMBRA - TWOJE CZARNE ESPERKO WYGLĄDA BOSKO.......
Gładka czarna blacha (bez naklejek i innych dupereli)+ piękne fele + niskoprofilowe opony + śliczne białe boczne kierunki + szyber dach - ŚWIETNA ROBOTA i naprawdę wysmakowany gust - odemnie 6+.

Mnie się lakierek tresh podio ale czemu na fotkach????????????
zrób Michał spot to damy krakowiakom "K: czadu!!!!!!!!!
pozdri wicio )))))))

hehe
Jaco dzikeuje za takie cieple slowa nie jest jeszcze skonczony ale jak skoncze to b edzie juz prawie taki jak bym chcial zeby wygladal...
a potem biore sie ostro za silnik... juz mam plan