Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GIGOL1977 Opel Vectra Komorowo | 2009-02-07 10:42:14 Śruby nie ruszałem , a o powietrzu też myślałem ale obejrzałem wszystko już ze 100 razy i nic nie mogę znaleźć . Wszystko wygląda dobrze chyba, że ciągnie przez uszczelkę pod przepustnicą lub pod kolektorem , no ale jak to sprawdzić ?.Zresztą teraz to już wogle zgłupiałem .Wczoraj jeździłem sporo po mieście i pomyślałem że przełączę go na gaz , no i zdziwienie wszystko porządku wolne obroty 800 i tylko z lekkim falowaniem.No i tak przez pół godziny jazdy, a potem się zaczęło chrzanić .Po wysprzęgleniu obroty trzymał na 2000 przez jakieś 30 sek potem schodziły , ale tylko do 1100.A najlepsze jest to że po przełączeniu na benzyne jest tak samo i uspakaja się dopiero po przejechaniu ok 10 km i później już wszystko cacy.Naprawdę nie wiem już co to może być. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-02-07 13:59:56 moze masz zanieczyszczona przepustnice. |
GIGOL1977 Opel Vectra Komorowo | 2009-02-07 14:39:26 Przepustnica faktycznie ciekawie nie wygląda.Wyczyściłem ją trochę kilka dni temu ale bez zdejmowania tylko tyle ile sięgnąłem ręką .Pasowało by ją zdjąć i przeczyścić dokładnie , ale trochę się boje czy później dam rade to wszystko poskładać do kupy. Myślę też o tych membranach w parowniku , bo na gazie jest już przejechane ponad 70 tys kilometrów , tylko nie wiem czy kupić zestaw do regeneracji czy lepiej nowy parownik. |