MotoNews.pl
10 Getz problem z kontrolką CHECK w dieslu 1.5 crdi (226892/89)

Getz problem z kontrolką CHECK w dieslu 1.5 crdi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z kontrolką CHECK.
Pewnego dnia rozładował mi się akumulator. Po naładowaniu,zamontowaniu i zapaleniu samochodu cały czas, podczas jazdy, świeci mi się ta pomarańczowa kontrolka,a dotychczas gasła po jakimś czasie.
Z czym to może być związane,czy mogłem coś napsuć podczas zakładania akumulatora? Może miał ktoś podobny problem, lub wie jaka może być przyczyna.
Z góry dzięki za pomoc.

Tak czy siak nalezy podłaczyc autko do scana i odczytac kod błędu.Moze to być błacha informacja z serii znikłego napiecia w systemie za sprawa rozładowanego akumulatora(przeważnie AIR BAG "KRZYCZY" o tym jako pierwszy,ale także immobilizer..... etc....etc.... (mam nadzieje że nie targaleś go na tgzw.krawacie przez pare kilometrów w nadzieji że zapali ) Radze udać sie do ASO i podłąćżyć autko do scana........"daj mi ten kod a "opowiem ci twoją historie"

Okazało się, że to była wina braku prądu po wyładowaniu się akumulatora,pierdoła a do serwisu trzeba podjechać i zapłacić
Wie ktoś może jak samemu wykasować zapaloną kontrolkę check,słyszałem że jest taka możliwość,nawet auto świat opisywał takie przypadki ale w innych samochodach?