MotoNews.pl

Schemat podłączenia halo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Kupiłem niedawno zderzak RS-a i chciałem podłączyć halogeny,potrzebuję schematu podłączenia ich do skrzynki bezpieczników.

Jutro prześle ci na priva co i jak podłaczyć.

W takim razie czy ja też mógłbym prosić o taką informacje bo też czeka mnie montaż eReSowego zderzaka w nie rs.

Cytat:
2009-02-07 22:05:09, orioninblue pisze:
W takim razie czy ja też mógłbym prosić o taką informacje bo też czeka mnie montaż eReSowego zderzaka w nie rs.

ja tez poprosze

równiez poprosze o priva ze schematem, pozdrawiam

Numery z przełacznik od 1 do 5 odpowiadaja numerom na skrzynce.

Grubosc kabli od przełacznika do skrzynki to 0.5 mm2
Do tego oczywiście potrzebny jest przekaznik mały biały.

Od spodu skrzynki do halogenów idzie kabel 2x 0.75mm2
Do jednego pinu musimy przylutować 2 kabelki.
Masę do halogenów przykrecamy do podłuznic tam gdzie w oryginale są przykrecone masy.

Dzięki za podpowiedzi.A ten przekaźnik,to jakiś specjalny musi być?I w którym miejscu się montuje ten przekaźnik?

[ wiadomość edytowana przez: gregzw dnia 2009-02-08 11:59:34 ]

Cytat:
2009-02-08 11:41:02, gregzw pisze:
Dzięki za podpowiedzi.A ten przekaźnik,to jakiś specjalny musi być?I w którym miejscu się montuje ten przekaźnik? [ wiadomość edytowana przez: gregzw dnia 2009-02-08 11:59:34 ]

Przekaźnik biały 4 pinowy montowany w gniazdo R25.
W moim przypadku potrzebna była także zworka na przekaźnik R21 (moduł)

Zamiast lutować, to lepiej w złącze wcisnąć odpowiednie piny. Zawsze to łatwiej w przypadku konieczności demontażu skrzynki.

Dzięki, aż się boję tykać skrzynki w orionie bo nigdy, twu twu, nie miałem z nią, twu twu, problemu odpukać w niemalowane

Ja na myśli nie miałem lutowanie do pinu w skrzynce kabelka, tylko dolutować kabelki do konektora.

Przecież jak tam nie ma przewodu, to nie ma konektora we wtyczce. Najprościej wziąć konektor i zarobić w nim przewód. I nie stosuje się lutowania, tylko zagniatanie