MotoNews.pl

[126] Wymiana przedniej szyby trojktnej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, czy mógł by mi ktoś po krotce opisać procedurę wymiany tej szyby, w szukajce nic nie znalazłem, pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2009-02-15 21:20:55 ]

W jakim aucie ??

Otwierasz, i najpierw wyrywasz ciągnąc w duł z tego zawiasiku co jest na górze a później wyciągasz do góry z tą szyną, by wyciągnąć okno z tej szyny proponował bym porpostu rozbić to okno najlepiej używając hartowanej stali lub ceramiki w ran szyby, lepiej to robić w okularach i rękawicach ochronnych bo to jest hartówka i to szkło wybuch, no i potem wygrzebać to co zostało w szynie.

No chyba, że chodzi o jakąś inną, niż ten trójkąt w drzwiach maluch z przodu. To sprecyzuj.

Cytat:
2009-02-11 19:05:13, Muerto pisze:
Otwierasz, i najpierw wyrywasz ciągnąc w duł z tego zawiasiku co jest na górze a później wyciągasz do góry z tą szyną, by wyciągnąć okno z tej szyny proponował bym porpostu rozbić to okno najlepiej używając hartowanej stali lub ceramiki w ran szyby, lepiej to robić w okularach i rękawicach ochronnych bo to jest hartówka i to szkło wybuch, no i potem wygrzebać to co zostało w szynie. No chyba, że chodzi o jakąś inną, niż ten trójkąt w drzwiach maluch z przodu. To sprecyzuj.

skąd ty takie metdody znasz? rozwierca się nit w zawiasie, odgina się szybkę trochę w bok i wyciąga do góry. u siebie taj wyjmowałem, bez rozbijania czegokoliwiek.

a o tym wybuchaniu szkła to już nie wiem kto ci takich głupot naopowiadał.

[ wiadomość edytowana przez: fiat_maniac dnia 2009-02-11 19:50:19 ]

można i tak

a to z wybuchaniem to nie ściema, akurat znam się na tym

no jak pierdalnie to może ręke urwać

Cytat:
2009-02-11 22:24:15, Karcio86 pisze:
no jak pierdalnie to może rękę urwać

heheh dobre , pojadę na szrota i postaram się samą szybkę wyrwać i sprobuje metody roznitować, zanitować, poza tym dziękuje za pomoc, pozdrawiam

Cytat:
2009-02-11 22:20:03, Muerto pisze:
można i tak a to z wybuchaniem to nie ściema, akurat znam się na tym

kilka szyb samochodowych rozbiłem i jakoś żadna nie wybuchła, ba poza dziurą w miejscu uderzenia reszta się trzymała na miejscu.

moze Ci wybuchło jak jakieś naprężenia się zrobiły pewnie budę masz fest pokrzywioną to Ci wybuchają szyby jak na złomie tłukłem to mi żadna nie wybuchła

Postaram się zamieścić filmiko eksplodujących szybach .