| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
plyszczarz86 Kandydat na Kandaydata ![]() Łada 2103 Rzeszów | 2009-02-14 18:49:29 Witam, od dłuzszego czasu mam następujący problem. Notoryczne odpada mi klameczka zamykająca to małe trójkątne okienko w przednich drzwiach od strony kierowcy. Próbowałem różnych specyfików: poxipol, superglue, klej do lusterek wewn i za każdym razem odpada. Ta po stronie pasażera trzyma się jeszcze na oryginalnym kleju i ani myśli odpaść a tej nie moge na niczym przykleić. Moze ktoś z posiadaczy 2103 jakoś sobie z tym poradził, bo mnie już brakuje pomysłów.
Pozdrawiam Paweł |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2009-02-15 00:01:08 Promil w 2106 kleil klejem utwardzanym UV u szklarza-zapytaj szklarza- ale i tak zdaje sie po jakims czasie odpadla.
Nie mieszka juz w krakowie, to nie wiem co Ci podpowiedziec |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2009-02-15 01:38:43 ja sobie poradzilem w inny sposob. Otoz znalazlem badne Ucho ktore zalozylem na ramke okienka. Klameczka jest do niego bardzo delikatnie przyspawana(praktycznie tego nie widac.i po problemie |
plyszczarz86 Kandydat na Kandaydata ![]() Łada 2103 Rzeszów | 2009-02-17 20:10:42 Dzięki Kuba za pomysł, pewnie też tak zrobie. O klejach UV słyszałem ze to wcale nie jest takie cudo. Pomyśle o jakimś zaczepie na brzeg okna i przyspawam do klameczki.
|
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2009-02-17 21:30:49 a ja proponuje coś takiego z pf 125p
allegro.pl/item556495478_klameczki_chrom_lufcikow_fiat125p_fiat126p.html |
plyszczarz86 Kandydat na Kandaydata ![]() Łada 2103 Rzeszów | 2009-02-18 09:21:47 Konriii no właśnie ja coś takiego chce sobie zrobić, klameczke mam i nie widze potrzeby kupować nowych (zwłaszcza za 60zł). I tak nie kożystam z tych okienek, przeszkadza mi to głównie przy myciu auta bo mi cieknie na tapicerke ![]() |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2009-02-18 10:35:57
apropos tych okienek to uważam że jest to najgenialniejsza rzecz pod słońcem, cholernie mi ich brakuje w nowych autach - wyraźny i odczuwalny przewiew bez bezpośredniego wiania w głowę i szumu za uchem
Dziwię się że nie montują teraz jakiegos odpowiednika tego i uprzedzając odpowiedzi - nie, klima tego nie zastąpi, przynajmniej nie mi
btw. ja mam z klimą ogólnie problem bo po włączeniu po 10 minutach boli mnie łeb, chyba jestem uczulony na coś... |
plyszczarz86 Kandydat na Kandaydata ![]() Łada 2103 Rzeszów | 2009-02-18 13:34:33 Teraz jak nie mam klameczki założonej to też czasem otwieram to okienko, ale normalnie to jezdze z uchyloną szybą kierowcy (przyzwyczajenie), a pozatym boje sie zawsze ze jak mi ta klameczka odpadnie przy otwartym okienku to spadnie na droge i juz jej nie znajde, a tak to wpadnie do środka do auta i po kłopocie ![]() |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2009-02-18 15:40:40 swoją drogą plyszczarz piękną masz tą 2103, poprosimy o więcej zdjęć i dbaj o nią koniecznie! ![]() |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2009-02-18 15:42:20 A co do klimy to niestety objawy takie mam praktycznie w kazdym samochodzie (nawet nowym) więc nie sądze żeby to była kwestia czyszczenia. Może takie powietrze jest dla mnie poprostu jakies za suche (mam przewlekle chore zatoki i ból głowy od klimywydaje mi się że jest własnie taki odzatokowy)?
nie wiem z jakiego powodu ale klima niestety dla mnie odpada, co jest przyznam dość uciążliwe czasami. |
plyszczarz86 Kandydat na Kandaydata ![]() Łada 2103 Rzeszów | 2009-02-18 20:20:07 Dbam o nią jak umiem Narazie zbieram się na wakacjach za blacharke (narazie czytam wszystko na temat renowacji co tylko znajde na forum). Zdjęć wrzuce więcej jak zrobie
A tak troszke poza tematem: mam przesysowany przedni zdezak i nie wiem co z nim zrobić, na full chromowanie mnie nie stać, może jest jakiś preparat w sprayu "chromujący" bo przerysowanie jest naprawde niewielkie? [ wiadomość edytowana przez: plyszczarz86 dnia 2009-02-18 20:24:30 ] |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2009-02-19 22:30:07 jak male to olej jezeli boisz sie ze skoroduje (bo jezdzisz zima) to zaklej bezbarwna tasma klejaca albo pomaluj bezbarwnym lakierem...inne spraye sobie daruj, te "chromujace" mozna porysowac samym patrzeniem na efekt. POWO w robieniu blachy
P.S. Konrii, co do klimy to rzeczywiscie jest zlem- Konrii, uzywajac klimy i wysuszajac tym samym powietrze, wysuszasz sobie zatoki. To dosc klasyczna droga do lapania infekcji.Najprostsze wytlumaczenie. Jedyna sluszna klima jest w Ladzie, nie dosc, ze "lufciki" wysysaja cieple powietrze z auta (co ciekawe, halasuja mniej kiedy sa uchylone) to robia to tez z dymem od fajek ![]() |
plyszczarz86 Kandydat na Kandaydata ![]() Łada 2103 Rzeszów | 2009-02-20 17:56:57 jutro postaram sie zrobić zdjęcie to sami ocenicie czy jest sie czym martwić. |