Poczatkujacy użytkownik Fiata 127 MK3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszysykich.
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Fiata 127 MK3 1300 SPORT GT, obecnie zajołem sie jego odbudową ponioeważ fiacik był w średnim stanie. Mam pytanie czy mógłbym liczyc na pomoc klubowiczów? Byłbym bardzo wdzięczny.
No i na poczatek mam pytanie o książke do mojego Fiata, czy mógłbym liczyc na jej udostępnienie, ponieważ nie jestem w stanie jej namieżyc?
Pozdrawiamnullbielo83@interia.pl

Witaj
Ostatnio jakby ruch na forum się zwiększył, więc jest szansa że ktoś na twoje ewentualne pytania odpowie
Pokaż może jakieś zdjęcia swojego Fiata.

Książki o 127 mk3 po polsku raczej nie ma. Po angielsku nie ma chyba nic lepszego niż "Fiat 127, 1971 to 1983 all models... Owners workshop manual" z serii wydawnictwa Haynes. Udostępnić ci jej nie jestem w stanie, bo cała ma prawie 280 stron.

Mam nadzieję że tak będzie. Niestety zdjęć w tej chwili nie jestem w stanie wrzucić, jak tylko będe mógł to pokaże mój "skarb".
A wracając do tematu książki to na początek wystarczyla by mi jaka kolwiek, chodzi mi w tej chwili głównie o jakieś podstawowe dane np.: poj. ukł. chłodzenia, skrzyni itd. Pozdrawiam

Witam to taki fiacik

[ wiadomość edytowana przez: Beatles dnia 2009-02-23 09:32:37 ]

Witaj.
Posiadam takową ksiazke, zrobmy tak, ze jesli bedziesz potrzebował wybranego zagadnienia to postaram sie zeskanowac i wysłac mailem.

Powodzenia przy pracach.

Wita pomownie, wszystkich z góry przepraszam że z tak małą częstotliwością odpisuje, ale jak to czasami bywa-cierpie na brak czasu. A propos zdjęć, ta czerwona rakieta a w zasadzie w tej chwili rakietka to mój nowy nabytek. Milo mi poznać poprzedzniego właściciela.
Wracając do tematu zagadnień z fachowej literatury : przydały by mi sie dane dotyczące silnika, skrzyni biegów, oraz układau chłodzenia.
Mam jedno pytanie do kolegi Beatles'a, czy przypatkiem nie posiada jakieś książki do fiata, i kiedy mógłbym liczyć na drugi komplet kluczyków wraz z certyfikatem z PZMotu?
Pozdrawiam wszystkich

Witam!

Pozdrawiam i zycze przyjemnej eksploatacji 127

Ja również witam!
Dzięki i wzajemnie.
Ponawiam swoją prośbę o "jakąś" literature do mojej siódemki
nullbielo83@interia.pl