Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() senser Avensis 1.6 4AFE 98` Grodzisk Maz. | 2003-08-11 12:33:01 Słuchajcie, w mojej Avensis w momencie kiedy prędkość osiąga w/w 120 kemów na godz. to wtedy prawie dokładnie od tej prędkości zaczyna się drżenie kierownicy i tak powyżej tej V również... Nie jest to takie ostre trzęsienie ale jest.... Koła wymieniane na alumy w Marcu tego roku. Były wyważane.
Co to może być? |
gisk Espero 1.8 CD Zamość Warszawa | 2003-08-11 12:36:18 Marzec był dawno, spróbuj wyważyć jeszcze raz koła |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-08-11 12:38:35 Wygląda na niewyważone koła... A nie jeździłeś przypadkiem ostatnio po jakiś błotnistych drogach?? Często się bowiem zdarza, że kawałki błota pozostają na obręczach powodując ich niewyważenie. Poza tym winne mogą być luzy w zawieszeniu/układzie kierowniczym, ale w Twoim przypadku to raczej nie wchodzi w rachubę ![]() |
![]() Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2003-08-11 12:42:21 oczywiście WITAJ W KLUBIE odnosiło się do KLUBU AVENSISÓW ZE ZWICHROWANYMI TARCZAMI...
![]() |
![]() Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2003-08-11 12:55:02 dokładnie tak było...
może nie przy każdym hamowaniu, ale przy ostrzejszych "czułem" zarówno kierownicę jak i pulsujący pedał... |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-08-11 13:03:55 Jednym słowem dobry powód do zamontowania BREMBO ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-08-11 13:51:17 U mnie zaczalo drzec przy hamowaniu po zmianie opon na letnie a przeszlo po zmianie klockow na nowe. |
Dave77 Toyota Carina II Gorzow Wlkp. | 2003-08-11 13:54:34 Tez mysle ze wywazenie zalatwi sprawe, a przynajmniej wykluczy jedna z mozliwych przyczyn, przy minimalnym nakladzie finansowym oczywiscie ![]() |
![]() Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2003-08-11 14:39:45 Jackal, a pompujesz opony gazem za 5 zł sztuka ![]() ![]() ![]() |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2003-08-11 15:00:54
No chyba trochę przesadziłeś. Wynikałoby z Twoich słów, że drążki trzeba wymieniać przy określonym przebiegu. W mojej 106 (obecnie jeździ nią moja żona), oryginalny przebieg 160 kkm o żadnej wymianie drążków kierowniczych mechanik nawet się nie zająknął...., a przecie to francuz....... |
![]() Jaro Mazda 323 Warszawa | 2003-08-11 15:21:10 Pysiak, znam ludzi ktorzy na jednym zawieszeniu zrobili po 200 - 250 kkm i nie bylo powazniejszych wymian, mam na mysli drazki czy maglownica ... a znam tez przypadki , ze po 8kkm wymieniano cale wachacze, bo byly zniszczone ... Sory, ale doskonale znam stan drog w naszym kraju ( rocznie przejezdzam jakies 70 - 80 kkm ) wiec nie mow prosze ze to nie mozliwe, a jak juz wspomnialem wszystko zalezy od kierownika , ktory tym pojazdem steruje ...
Wystarczy jedna wieksza dziura w jezdnii niewlasciwe najechanie na nia i juz masz zawieche do roboty ... a Sory, nie ma aut niezniszczalnych ... Pozatym mechanicy roznie okreslaja zuzycie czesci ... kazdy ma swoja tolerancje i takie tam ... Mnie raz w serwisie Peugeota powiedzieli, ze amory sa okey i nie nalezy wymieniac ... jak pojechalem do kolegi na diagnoze na profesjonalnej maszynie w stacji robiacej przeglady rejestracyjne to wyszlo ze amory maja po 55 % SPRAWNOSCI , a dla mnei to stanowczo za malo ... Takze najrozsadniejszym rozwiazaniem bedzie poprostu porzadne zdiagnozowanie zawiechy Sensera i bedzie wiadomo ... Ja pisalem o tym co moze byc, a nie co jest ... |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-08-11 16:56:43
Owszem, mieszaniną azotu z tlenem w stosunku mniej więcej 78/21, i to za darmo ![]() Zresztą jak się wozi własną d..ę to wystarczy ciśnienie standardowe, a jak bagaż i 2-3 osoby z tyłu to trzeba tylne koła podpompować i nie mów mi, że robisz inaczej ![]() |
![]() Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2003-08-11 17:11:58
w zasadzie to dopiero raz wiozłem więcej jak 1,5 osoby... ![]() ale to inna historia... z innej beczuszki: na przodzie mam 2,2MPa z tyłu 2,0Mpa i od dobrych 2 miesięcy nie zeszło mi nawet ćwierć atmosfery... BTW: gdzie za darmo dają gaz do oponek??? ![]() |
![]() senser Avensis 1.6 4AFE 98` Grodzisk Maz. | 2003-08-12 10:02:14 Więc tak....
Tarcze mam faktycznie już podmęczone...I w niedługim czasie do wymiany. Przejechane (deklarowane) 129 000 km. Ja osobiście jeszcze nic nie zainwestowałem w zawieszenie... Zbieżność była sprawdzane przy wymianie amorów jakiś miech temu, wszystko OK... Jest jedna taka ciekawostka, że czasami kiedy jeszcze hamulce są zimne, czyli tak zaraz po ruszeniu przy nawet lekkim hamowaniu piszczy mi prawy przedni hamulec. To znika po jakimś czasie. Na tarczach mam kołnierze.... Chyba będe musiał się zabrać za te kołnierze...??? |