Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2009-03-02 18:02:42 Dysze do solexow poza paliwowymi glownymi sa chyba nieosiagalne, chyba ze trafisz np. na Ebayu. Ale w moim przypadku po ustawieniu dawki paliwa dyszami glownymi kupionymi w Eter-Mot gazniki pracuja dobrze mimo ze dysza powietrzna nie jest moze idealna.
Masz powrotu do baku z gaznikow lub trojnika przed nimi? Pompka na pewno jest do gaznikow a nie do wtrysku? Albo masz baaardzo bogata mieszanke (i chodzi zimny bo wtedy duzo paliwa jest wskazane) albo cos z pompka i przelewa Ci z komory plywakowej. Edit: zapomnialem dodac jasno ze musisz dobrac dysze glowne paliwowe, krecenie srubka Ci nie ustawi dawki paliwa, to jest albo mala korekta albo ustawianie dawki na wolnych obrotach. [ wiadomość edytowana przez: yapko dnia 2009-03-02 18:17:51 ] |
![]() yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2009-03-02 19:47:20 Dysza wolnych obrotow dziala tylko na wolnych wiec nie musi byc dokladnie dobrana. Pompka przyspieszajaca dziala tylko przy gwaltownym wcisnieciu gazu. Najwazniejszy jest glowny obwod czyli dysza paliwa/powietrza, ja bym tu szukal przyczyny, jezeli pompka nie podaje za wysokiego cisnienia (powinno byc 0.2-0.4 bara) to chyba zalewaja go dysze glowne.
Z jakiego silnika sa te gazniki? Co to znaczy ze zwezke masz 32/33? Rozne zwezki? Oba gazniki powinny byc takie same, najlepiej z kompletu. Tak w ogole to nie jestem zadnym specem od gaznikow tylko mowie to co wiem z doswiadczenia przy regulacji swoich. |
![]() ANDRZEY Fiat 126p 1.2 MPI Łódź | 2009-03-02 21:43:29 Jak potrzebujesz czesci , zadzwon do P. Nyckowskiego z warszawy , moze cos miec. |