11 Wiekszy wtryskiwacz w CC 900 (228271/0)

Wiekszy wtryskiwacz w CC 900

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaki bedzie pasowal wydajniejszy wtryskiwacz do cc 900?

weź caly wtrysk od 1,1 spi tak bylo w cc trophy czy jakos tak

moj samochod jest juz stary 1984 i silnik tez jest stary 1981, tak wiec jak nie umiesz pomoc to nie przeszkadzal, do tego malucha dluzej klepali niz cc...

1,1 i 0,9 to chyba ten sam wtrysk jest.

Cytat:
2009-03-05 15:19:00, malycharakter pisze:
1,1 i 0,9 to chyba ten sam wtrysk jest.

nie jest taki sam.
w ksiazce podają numerki wtryskiwacza do 0,9 i 1,1.
moja siostra ma w 899 wtryskiwacz od 1,1 i daje rade.

pozdrawiam bizer

a większa przepustnica? w 1.1 jest większa?

nie jestem pewny ale raczej to samo jest

przepustnica jest taka sama i wtryskiwacz jest taki sam.
Wymiana na wiekszy mocy nie da,

Panowie, jak się ma sprawa z montażem przepustnicy od 1.2 8v? ma dużo większą średnicę? jest plug&play? trzeba rozwiercać kolektor?

co do samego wtrysku to tez z tego co pamietam 900 i 1.1 maja takie same. ale wiem że gdzieś był temat że podchodzi sam wtryskiwacz od poloneza 1.6, tego ktory był na wtrysku. centomaniacy zakładali go montujac turbo na 1.1 spi, bo miał wiekszy wydatek. jednak montaż wiekszego wtryskiwacza nic nie da, nie zmianiajac sterownika. moze nastepowac sytuacja ze bedzie silnik zalewany zbyt duzą iloscia paliwa i nie bedzie to to dobrze jechać. Ja miałem 1.2 8V mpi ale kompa od 1.1 8V spi, co dawało że miałem wiekszą dawke paliwa (dla tych co nie wiedzą, dla jednego wtrysku czas otwiarcia musi być dłuższy niż w przypadku 4, a jak jest dłuzszy to 4 wtryski za długo leją paliwo, zalewa silnik i sie dusi zamiast przyspieszać. na wysokich obrotach juz nie było takich problemow bo i tak to spalił)
generalnie mozesz dopasować przepustnice od 1.2 pod wtryskiwacz od 1.1. trzeba tam tylko troche pofrezowac ścianki. przepustnica jest sporo wieksza ale nie pamietam wymiarów.

jak chcesz coś pnp co da odczuwaly przyrost mocy to proponuje przepustnice z 1,2 8v SPI.

Z tego co pamietam przepustka 899/1108 to 28mm, natomiast 1,2 8v 60 SPI to 32-33mm. Taką róznicę już czuć pod butem

Cytat:
2009-04-09 15:10:09, bolec666 pisze:
Panowie, jak się ma sprawa z montażem przepustnicy od 1.2 8v? ma dużo większą średnicę? jest plug&play? trzeba rozwiercać kolektor?

spi 0,9 1,1 1,2 30mm
mpi 1,2 38mm

Krzemowy, bardzo ładnie pofrezowana ta przepustnica jest , dziękuję uprzejmie za konkretną odpowiedź