Zmiana kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wpadłem na pomysł aby zmienić kierownicę...
Obecnie mam wersję 3 ramienną bez poduszki a chciałbym założyć 4 ramienną Kierownica-4r

Na zdjęciach wygląda, że w jest w dobrym stanie.
Ktoś może orientuje się jak to wygląda od strony technicznej?
Będzie pasowało bez problemów?
Mogę zrobić to sam?

Było poruszane to parę razy, ale
oprócz koła kierownicy trzeba założyć poduszkę, taśmę, zmienić przełączniki pod kierownicą i osłony kierownicy.

Myślałem jedynie o podmianie kierownicy bez podłączania poduszki.
Można w taki sposób to zrobić?

Witam
Mozna zmienic tylko kiere i nie podł. poduchy (bo do tego co pisal krolik trzeba jeszcze sterownik (sensor) poduchy na tunelu srodk zamontowac),ale rzeczywiscie lepiej zmienic dzwigienki obie bo do wersji kiery z poducha sa dluzsze i inaczej wygiete, inne tez sa plastiki

Pozdrawiam

Cytat:
2009-03-05 12:25:17, Andik pisze:
Witam Mozna zmienic tylko kiere i nie podł. poduchy (bo do tego co pisal krolik trzeba jeszcze sterownik

Nie pisałem,żeby podłączać poduchy (dlatego nic nie wspomniałem o sterowniku) , a pętla jest potrzebna żeby tutka działała ( w pętli są przewody od poduchy i tutki). No chyba,żeby jakąś rzeźbę z przewodami uskutecznić

Ale po co zmieniać, nie podłączając poduchy, sterownika. Tak tylko po prostu . Wydaje mi się bez sensu (tylko po to żeby na kierowni był napis AIRBAG) . Wg. mnie nawet wizualnie kierownica trzyramienna lepiej się prezentuję.

trójramienna duzo ładniejsza

Jak nie masz poduchy to polecam małą kiere (tzw. sportową looknij foto w moim profilu).
Mi jeździło się 100x lepiej z takimi kierownicami (miałem w 3 samochodach). Teraz jak bym miał samochód bez jaśka też bym wsadził małą fajere

Chcę wymienić kierownicę na inną bo ta wydaje się powiedzmy ciut za cienka.

Jak kupiłem auto na kierownicy było założone coś podobnego do skóry w kolorze czerwonym. Muszę przyznać, że na grubość było dobre, auto dobrze się prowadziło. Ale musiałem to zdjąć bo wyglądało tragicznie i okazało się, że w takiej postaci nie może zostać. Małe wyczucie nad autem... Sytuację ratuje trochę pokrowiec...

Chyba, żeby obszyć kierownicę skórą i odpowiednio ją pogrubić...

Cytat:
2009-03-05 20:56:29, Nortonn pisze:
Chyba, żeby obszyć kierownicę skórą i odpowiednio ją pogrubić...

Sam sobie odpowiedziałeś, co z tym fantem zrobić.
Chyba najlepsze rozwiązanie

Dokładnie Ja zmienilem w aucie kiere , ale z calym kpl. (wersja bez SRS na wersje full z) i obszyłem ją dodtakowo przed założeniem skórą Mi sie podoba jednak bardziej ta kiera 4 ramienna
Pozdrawiam

AndiK

Ja bym obszył 3ramienną... 4ramiona to jak dla mnie za dużo i średnio wygląda...poza tym po co mieć napis AIR BAG skoro nie będzie działał

Cytat:
2009-03-05 23:48:15, -adam85- pisze:
Ja bym obszył 3ramienną... 4ramiona to jak dla mnie za dużo i średnio wygląda...

O gustach się nie dyskutuje .Trzyramienna średnio wygląda taki koreański kadet
Ja obszywałem kierownicę gdzieś na śląsku za 130zł. I wygląda to teraz jak........... kierownica obszyta skórą

Może ktoś z Was wie gdzie można w woj. łódzkim obszyć kierownicę za rozsądne pieniądze?

Pytałem w Tap-Car - 300zł za zwykłą i 340zł za perforowaną skórę (ceny netto).