MotoNews.pl

Brak mocy - Ford Focus 1.8 TDCI 2002r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem, tzn. nie ja a mój tato. Kiedy wracał wczoraj z pracy samochód jakby stracił ducha, i nie ma mocy a przyśpieszenie znikome. 80km/h max.Teraz już w ogóle nie chce odpalić.Czy to może być coś z komputerem.

a jakies weże sie pospadały z dolotu?? nic sie nie odczepiło?? zagladaliście wogole pod maske?? bo wróżbitów tu za wielu nie ma... tylko kilka osob wróży z fusów

a benzyna jest

Cytat:
2009-03-09 13:12:49, Blured pisze:
a benzyna jest

Jak w temacie to diesel

mój kolega w takim focus-ie miał to samo ostatnio, posprawdzajcie gumowe węże dolotu, czy przypatkiem się nie zsunęło coś, jemu pękł wąż przy obejmie i miał takie objawy jak u Was

Cytat:
2009-03-09 13:16:56, slawcek pisze:
Jak w temacie to diesel

Mogły spaść Przewody Podciśnienia i Turbo nie chodzi ewentualnie Elektro zawory od Podciśnienia

a najgorsza sprawa samo Turbo się posypało lub też coś z Katalizatorem nie tego może być zatkany .......

1 słowem przyczyn może być wiele i bez dobrego Mechanika się nie obejdzie

a czy Check się świeci ? (Kontrolka Silnika) podczas jazdy ?
jeśli tak to auto przechodzi w tryb Awaryjny i dlatego staje się Muł

przyczyny tego masz już opisane co może być nie tak do tego dopisze że mogły paść też

Wtryski bo to jest Diesel lub sama Pompa wtryskowa naj lepiej tak jak już Pisałem

niech Tata autem uda się do Dobrego mechanika i niech podepnie Auto pod Tech2 i sprawdzi Infersem co jest nie tak z tym Dieslem

Pod maską niby wszystko ok. Mruga kontrolka świecy, czyli to mogą być wtryski?? Jutro albo jeszcze dzisiaj udamy się do serwisu, pytam bo jeśli to by była jakaś drobnostka to szkoda tych pieniędzy

Ojciec w mondziaku 2.0 TDCI mial identyczny objaw - padl zawór EGR.