| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2009-03-11 00:58:56 być może to silniczek krokowy, ale zaniepokoiłeś mnie tym że nie chce odpalać, sprawdź też regulator paliwa, jeśli jest w tym wężyku paliwo ( tego co biegnie od regulatora z listwy wtryskowej do kolektora ssącego) to może być przyczyna |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-03-11 08:36:16 Rzeczywiście, za wolne obroty może być winny silnik krokowy.
Może, ale też może być wiele innych przyczyn. Biorąc pod uwagę to że bardzo słabo odpala i jeszcze sugestia o obrotomierzu przyczyną może być cewka impulsatora. Trzeba też sprawdzić świece, przewody WN. Może coś nie kontaktuje. |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-03-12 08:42:56 Coś sobie przypomniałem. Kiedyś spotkałem się z podobnymi objawami jak opisujesz tylko, że nie w espero a w felicji. Otóż kiedy zgasła to były problemy z uruchomieniem zwłaszcza przy ciepłym silniku ale nie tylko. Wariowały rzeczywiście wolne obroty. Trwało to przez pewien czas i o dziwo nawet w serwisie za bardzo nie potrafili pomóc. Aż w pewnym momencie zupełnie przestała odpalać. I co się okazało? Winnym był czujnik temperatury. Po wymianie wszystkie dolegliwości minęły( nie ma żadnych problemów z uruchamianiem). Z resztą samochodzik śmiga do dziś. |