125 FSO 2000 DOHC treningówka-cywil

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mając już rajdową broń pomyślałem że cza zmontować jakąś treningówkę i tak zacząłem przeglądać ogłoszenia i znalazłem za Rawiczem FSO 1500 1990 r.prod. 1rejestr. 15.01.1991 dwóch właścicieli.Z telefonicznych rozmów i zdjęć w necie wynikało że warto się przejechać i obejżeć furkę.Pewnej jesiennej niedzieli udaliśmy się za Rawicz.A tam w garażu przykryty kocami stał fajny,w miarę dobrym stanie ON .Po krótkiej negocjacji zakupiłem za 900 zł. ten oto egzemplarz.Za zakupem przemawiało posiadanie na tylej półce psa obronnego który aktualnie przebywa w moim pokoju .Ale docelowo będzie zamieszkiwał tylną półkę mojego fiacika .Podróż z lekkimi przygodami zakończyła się pomyślnie i zaczeły się pracę nad projektem FSO 2000 DOHC.I tak silnik po kapitalnym remoncie,wałki są pana Heinricha z Wrocka,koło lekko odelżone,wydech oczywiście MICHAEL skrzynia na prostym drążku,oczywiście "świetne" tuningowe zegary-nie mam niestety aktualnie innych a dziury czeba było czymś zatkać.Zawias to resory robione na zamówienie-w tym samym zakładzie co do rajdówki,sprężyny przód Truck-cięte,wszystkie tulejki,sworznie,końcówki są oczywiście nowe.Zawias szeroki-przód i tył-most z hamulcami Lucasa,przód hamulce z LADY.Kierownica jest narazie taka kijowa bo do tej naby nic innego nie pasuje a oto parę zdjęć

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2009-03-14 00:28:39 ]
[ powód edycji: już się nie rozjeżdza:) ]

dawaj spację pomiędzy miniaturkami bo strona się rozjeżdża.

treningówka szybsza od rajdówki ? fajny kant!!jest Złoooo , jest wspomka , dobre hample można upalać

Bardzo mi się podoba. Właśnie takie kanty lubię

Fura konkret, zgadzam się z przedmówcą .

Jedyny słuszny kolor i rocznik Super Fiacisko

Mam identyczny plan w glowie Tak jak przedmowcy bardzo podoba mi sie kancik

Widze, że kółek po astrze zostało sporo
Fajne masz te kantyny

Fajne,fajne ale te felgi to nie po astrze.To są felgi oryginał Fiat/Lancia 4x98 z Tipo/Tempry.Kupiłem dwa kpl.Jedną z nich widać w bagażniku rajdówki i jest oryginalna-czyli nie pomalowana na biało.Felgi oryginalne mają jedną zaletę są mocne i w miarę tanie bo nie są zbyt piękne.Ale do kanta pasują według mnie znakomicie .Jest duży wybór a z tyłu felgi jest naprzykład napis CROMODORA,OZ i takie tam

Cytat:
2009-03-14 21:31:38, fiesta125 pisze:
Fajne,fajne ale te felgi to nie po astrze.To są felgi oryginał Fiat/Lancia 4x98 z Tipo/Tempry.Kupiłem dwa kpl.Jedną z nich widać w bagażniku rajdówki i jest oryginalna-czyli nie pomalowana na biało.Felgi oryginalne mają jedną zaletę są mocne i w miarę tanie bo nie są zbyt piękne.Ale do kanta pasują według mnie znakomicie .Jest duży wybór a z tyłu felgi jest naprzykład napis CROMODORA,OZ i takie tam

Felgi z Tipo sedicivalvole i z Cromy...z dostępnością i wyborem to różnie bywa...szukałem długo niestety nie znalazłem...a jak były to rzeczywiście grosze

A propos FSO...czerwony, więc i tak najszybszy

Fajna fiacina, jedyna słuszna jednostka napedowa

-----------------
Fiat 124 Spider, Fiat 125, Fiat 125p, 126p, Fiat 500, Fiat 600, Fiat 850
www.jarcar.net

Dzisiaj zostały założone inne fele z oponami 195/50R15 UNIROYAL RAINSPORT i tak to się prezentuje