Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2009-03-14 21:54:00 By nie marnować czasu wieczorami chciałbym doprowadzić wszystkie elementy chromowane z klasyka do jak najlepszego stanu ale chciałbym tym razem zrobić to na tyle dokładnie i efektownie by uzyskać możliwie wszystko co z tych chromów da się ratować.
Po pierwsze jakimi środkami się posługiwać(nie chcę tego zrobić tanio,droższe środki również wchodzą w grę) a po drugie czy najlepiej polerować chromy ręcznie czy mechanicznie,jeśli mechanicznie to jakimi czyściwami i urządzeniami. Używałem dotychczas pasty atomax,k2,aluchrom i G3. Chciałbym spróbować teraz czegoś nowego i lepszego by po polerce chrom lśnił ponieważ po wyżej wymienionych pastach zawsze zostawała mała mgiełka i efekt matu. |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2009-03-14 22:39:22 http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=436 [ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2009-03-14 22:39:54 ] |
![]() Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2009-03-14 22:58:53 ale to przetestowane, czy tak tyulko znalazles? bo z tegop co widze, to jest do zdzierana syfu z klockow z chromowanych felg tak, zbey ich nie zarysowac. chociaz z drugiej strony to chyba najlepsze co mozna zorbic z chromem, bo polerowac to chyba sie go z definicji nie da tak, zeby zniwelowac rysy... |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2009-03-14 23:55:38 Nie. Tego akurat nie używałem ale używałem innych produktów tej firmy i byłem zadowolony. |
![]() mauzer64 F&F MEMBER 21 x fiat Zebrzydowice | 2009-03-15 13:30:59 Generalnie to chromu niczym nie wypolerujesz, jak jest brzydki, to taki zostanie.
Sam próbowałem wiele środków, jedyne co możesz zrobić to ładnie go wyczyścić tymi wszystkimi pastami. |