MotoNews.pl

Polerowanie chromu-czym i jak?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
By nie marnować czasu wieczorami chciałbym doprowadzić wszystkie elementy chromowane z klasyka do jak najlepszego stanu ale chciałbym tym razem zrobić to na tyle dokładnie i efektownie by uzyskać możliwie wszystko co z tych chromów da się ratować.

Po pierwsze jakimi środkami się posługiwać(nie chcę tego zrobić tanio,droższe środki również wchodzą w grę) a po drugie czy najlepiej polerować chromy ręcznie czy mechanicznie,jeśli mechanicznie to jakimi czyściwami i urządzeniami.

Używałem dotychczas pasty atomax,k2,aluchrom i G3.
Chciałbym spróbować teraz czegoś nowego i lepszego by po polerce chrom lśnił ponieważ po wyżej wymienionych pastach zawsze zostawała mała mgiełka i efekt matu.

http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=436

[ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2009-03-14 22:39:54 ]

ale to przetestowane, czy tak tyulko znalazles? bo z tegop co widze, to jest do zdzierana syfu z klockow z chromowanych felg tak, zbey ich nie zarysowac. chociaz z drugiej strony to chyba najlepsze co mozna zorbic z chromem, bo polerowac to chyba sie go z definicji nie da tak, zeby zniwelowac rysy...

Nie. Tego akurat nie używałem ale używałem innych produktów tej firmy i byłem zadowolony.

jak polerować to tylko mechanicznie, recznie to można ... wiecie co kup, lub pożycz polerke, gąbke farecli lub app, lub bodzio, później futerko... używaj mało zdzierających past, g3 zdziera dość mocno, chyba ze dobrze nawilżasz wodą, nie wiem jaki specyfik dokładnie do takiego lekkiego polerowania, spróowałbym tym G3 i dobrze zraszał co chwile, na koniec np G10 aby dac ekstra polysk, ale G10 na futerku. Ja samochody poleruje G3 , na gabce, następnie G10 na futerku. Innych nie miałem, raz mirka wpadła mi w rece ale nie byłem zadowolony...

Generalnie to chromu niczym nie wypolerujesz, jak jest brzydki, to taki zostanie.
Sam próbowałem wiele środków, jedyne co możesz zrobić to ładnie go wyczyścić tymi wszystkimi pastami.