MotoNews.pl

Jak wymienic oswietlenie konsoli srodkowej w VectrzeB ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

spalila mi sie chyba zaroweczka podswietlajaca pokretlo do sterowania nadmuchem powietrza.... Jak sie do niej dostac? Probowalem troche silowo, ale niewiele sie dzieje.. srubek zadnych nie widac...

Pozdro
Grzegorz

Bierzesz szeroki i tępy śrubokręt i wkładasz go z boku pomiedzy plastik osłaniający zegary, a miekkie tworzywo. Najlepiej zacząć od góry ( ale z boku ). Później delikatnie podwadzasz palcami i wysuwasz plastik. Tam nie ma żadnych śrubek, ani haczyków. Wszystko jest na wcisk. Śrubokręt wkładaj tylko do momentu, aż poczujesz opór ( najwyżej 1 cm ), ponieważ inaczej uszkodzisz sobie to miekkie tworzywo. jeżeli spaliła sie jedna żarówka, to lepiej wymień wszystkie 3. Są połączone szeregowo i jak spali się jedna, to nie świeci żadna. U Mnie jedna żarówka po prostu wypadła i też zgasło podświetlenie.

u mnie nie swieci sie tylko ta "ostatnia". Podswietlenie ogrzewania i predkosci dmuchawy dziala. Powalcze dzisiaj, bo troche mi brakuje tego oswietlenia

Witam!!
Mój kumpel w CALIBRZE dostał się do podświetlenia przez środkowy nawiew. Może tu jest podobnie???
Powodzenia

Cytat:
2003-08-13 11:45:28, lukas20 pisze:
Witam!!
Mój kumpel w CALIBRZE dostał się do podświetlenia przez środkowy nawiew. Może tu jest podobnie???
Powodzenia

niestety w Vetrze B przez nawiew nie da rady, zrob tak napisal Gambit. Wymien wszystkie zarowki (koszt newielki).
Ja tez wymienialem i troche sie napocilem, ale mam climatronic.

Dzieki za odpowiedzi
Gambit byl najblizszy prawdy Udalo mi sie wymienic oswietlenie - okazalo sie ze spalily mi sie dwie a nie jedna zarowka jak wczesniej myslalem

Pozdrawiam
Grzegorz

U mnie W Vectrze B spaliła się żarówka podświetlająca stan licznika i przebiegi dzienne. Może ktoś mi powie jak się do tego zabrać? Dzięki i pozdrawiam

Cytat:
2003-08-16 17:43:48, simon35 pisze:
U mnie W Vectrze B spaliła się żarówka podświetlająca stan licznika i przebiegi dzienne. Może ktoś mi powie jak się do tego zabrać? Dzięki i pozdrawiam

Tego jeszcze nie robiłem. Wiem tylko, że napewno musisz rozebrać całą deskę rozdzielczą. Trochę z tym roboty. Na tej stronie w dziale porady, powinieneś znależć instrukcję, jak rozebrać deskę.
http://www.vectra-unlimited.org/.
Powodzenia