Problem z podświetleniem zegarów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
tak tak , wiem dużo o tym było ale nie ma tego co ja potrzebuje a mianowicie jak mam podświetlenie włączone to np świeca mi tylko 2 żarówki , poprzekładam je i znów np świecą mi już nie 2 a 4 , po chwili przekładania nie świecą 4 tylko 3 , co może być grane ?

Masz diody czy zwykle? bo moze przypadkiem pomyliles bieguny przy diodach. Mi czasem gasnie pod licznikiem i lekkie pukniecie pomaga

[ wiadomość edytowana przez: jadzka1233 dnia 2009-03-16 23:11:01 ]

Sprawdz czy blaszki (zaciski) na zarowkach nie sa luzne i pod wplywem drgan nie swieca ja tak mialem teraz mam diody

[ wiadomość edytowana przez: bedzik dnia 2009-03-16 23:15:36 ]

mam zwykłe żarówki ...

to ja sie podepne bo mam podobny problem tzn mi raz wogole nie sieci raz swieci ale slabo a czasem dobrze . W zasadzie uderzenie wystarcza zeby zaskoczyło ale w koncu trzeba cos z tym zrobic mam zamontowane diody [ktore montowal poprzedi wlasciciel ] w zasadzie przedtem chodzily dobrze ale po walnieciu w drzewo to wlasnie mi sie dzieje jak myslicie mogla sie cos pozrywac gdyby tak to wogole by nie swiecilo a tak to roznie bywa prosze o porade

Problemem jest ta cała folia, która doprowadza prąd. Jest ona pokryta jakimś metalem/przewodnikiem. Niestety jeżeli wymieniamy żarówki/diody, bardzo łatwo to się ściera. Wynikiem tego jest właśnie przygasanie i trzeba pukać w deske, żeby działało. Jak wymieniałem przy zegarku kilka razu, to zauważyłem, że nawet wyginanie blaszek przestaje pomagać.