MotoNews.pl
5 [k] miedziana uszczelka pod głowicę do 125p (229070/53)

[k] miedziana uszczelka pod głowicę do 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
O ile coś takiego istnieje to kupię miedzianą uszczelkę do 125p.
Albo zlecę produkcję komuś kto ma takie możliwości.

http://www.rajdowypoznan.com/topics8/125p-uszczelka-miedzana-pod-glowice-vt796.htm

odpuść sobie miedź do kanta

u mnie pod blokiem jest zaklad gdzie gosc dorabia uszczelki ale tez bym sobie to odpuscil na twoim miejscu

a czemu odpuścić? (pytam bo nie wiem, nie z przekory)

bo w maluchu nie ma wody, ktora moze robic spustoszenie, wiec jak miedz poleci to nie ma problema, w kancie jest woda. zwykla uszczelka ma to do siebie, ze jak strzeli, to z reguly czuc to i widac dosc wyraznie, przy miedzi nie. jak sie skapniesz ze poszla, to juz moze byc po silniku.

obawiam się, że jak uszczelka strzeli w 125 - tym fiacie to też czuć od razu bo jest wskaźnik temperatury więc nie widzę problemu... mnie koleś, który dorabiał uszczelkę do dohca pod czapkę też mówił że miedź będzie spoko rozwiązaniem bo przewodzi temperaturę zdecydowanie lepiej - niestety materiału do wykonania uszczelki nie mógł dostać...

Jesli pada Ci dobra zwykla uszczelka pod glowica to masz jakies inne problemy np: detonacja, krzywy blok, krzywa glowica, ponaciagane sruby ktore juz nie daja takiej sily docisku glowicy do bloku. Jesli nie masz stopnia sprezania powyzej 12:1 to raczej nie trzeba bedzie miedzianej uszczelki

no na razie uszczelka nie padła - to jeszcze przede mną
Teraz zmieniam głowicę dopiero

Czyli generalnie odradzacie?

problem jest z materialem ciezko dostac blache miedziana gruba na 1 mm, i takie grubosci trzeba ciac juz tylko na cnc

a jak jest z twardością takiej blachy ? kolega założył miedz do poloneza to wcale nie siadła i nie było kompresji , głowica planowana blok nie pamiętam . Uszczelki nie wywaliło ale przez to ze była taka twarda nie uszczelniła odpowiednio połączenia i założył zwykłą

Cytat:
2009-03-20 22:52:11, -turbonez- pisze:
Uszczelki nie wywaliło ale przez to ze była taka twarda nie uszczelniła odpowiednio połączenia i założył zwykłą

Amen.

dobra, to w takim razie już nieaktualne, można zamknąć, dzięki za rady