Instalacja lpg gdzie założyć w Krakowie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witka
Otóż najprawdopodobniej nie prędko zdarzy sie okazja żebym mogł kupic używana instalacje za jakiś drobny pieniądz, także myśle nad założeniem gazu w jakimś warsztacie w Krakowie. Zastanawiam sie jeszcze nad tym co mowił/pisal Rino zeby jechac do Proszowic czy innego zadupia w okolicach Krakowa i tam założyc gaz. Ale tu mam pewne obawy co do takich zakladów, że ta instalacja może nie chodzić odpowiednio i może być wiecej problemów z tego niż pozytku.
Dzwoniłem do wiekszości warsztatów w Krakowie i we wszystkich instalacja gazowa do Fiata 125p kosztuje 1100zł 2 albo 1 rok gwarancji. W jednej nawet mogą mi sprowadzić miksery do gazników Dellorto za 200zł.
Gdzie wy zakladaliscie gaz, gdzie polecacie założyć ?!
Myślalem rowniez o butli zamiast kola zapasowego, co prawda mniejsza ale bagaznik tak sie nie skurczy...
pozdrawiam i czekam na jakies info

szkoda ze uciekla ta instalacja za 200zł
PS Rino ta do Nysy/Zuka rowniez jest za 200zł

Mielismy poldki na lpg.
Stary wersja usa miała lpg butle w bagazniku .
Zabrało to troche miejsca ale było na dłuzsza jazde 400 - 500 kilosów na lpg.
W nowym poldku fabryczna instalacja w kole ma mneijsza pojemnossc 300 max 350 kilometrów i koniec.
Na twoim miejscu brałbym butle - obic zamszem załozyc maskownice i udajesz ze to tuba

Aha jak masz instalacje w kole to potem są problemy ładujesz coś do bagaznika i gdzie to koło upchnac .

Co do butli na gaz w kole to nie ma problemu z zapasem jeśli skołujesz dojazdówke od VW golfa czy czegoś takiego , trzeba tylko sprawdzić czy pasuje na zacisk , i można kupić za jakieś 40-50 zł , zmieścić się powinna we wnęke w błotniku . Minusem butli w kole jest jej pojemność , około 30 litrów co zmusza do częstego tankowania , ale większość z nas i tak leje za 20

ja zakladalem tam gdzie najdrozej.. czyli w fugazi... ale jestem bardzo zadowolony bo nic sie nie psuje.....chodzi dobrze... jak zatankuje gaz dobrej jakosci (np. shell) to chodzi prawie tak jak na benzynie... tzn.. Vmax jest troszke nizszy... ale byja sie ponad 140... jakbym sie chcial meczyc to pod 150 dojdzie. Na benzyne podczas lata nawet nie przalaczam.... ogolnie polecam bo robia to fachowo...

a butla zamiast koła zapasowego jest droższa od normalnej ?
bo jak bede mial duza butle to sie nie dostane do bagaznika

Cytat:
2003-08-14 14:57:36, Koniu pisze:

Kumpel zakladal wtrysk gdzies obok balic ....ale zwykle chyba tez robia moge zapytac jak chcesz......odezwij sie na GG

Cytat:

cyba 100 zeta

jakoze cena benzyny stala sie nie do przyjecia dla mojej kieszeni zdecydowalem sie zalozyc gaza. pytanko mam gdzie w krakowie porzadnie mi to zaloza. zeby sie nie psulo co chwila, zeby wszystko ladnie smigalo. aha za jaka cene i ile daja gwarancji i czy mozna raty (bo tylko to mnie inetersuje).
sam nie wiem czy sie cieszyc czy nie.

z Krakowa nie jestem ale ...butla w kole nie ma 30 a 40 litrów.... i akurat ten rodzaj i taka pojemność moim zdaniem jest najlepsza ....sorka że się tak wtrąciłem...

[ wiadomość edytowana przez: beckhamang dnia 2004-05-31 00:17:13 ]

ja zakladalem w fugazi.. owszem sa drodzy, ale mozna sie potargowac i sprzet daja dobrej firmy... mnie sie nic nie psuje

Ja bym polecal zwykla bytle, i tak bagfaznik w faicie sie nie powiksza(tak ja to jest w poldku), kolo potem lata luzem i zajmuje duzo miejsca, u mnie we wszystkich gazowniach butla w kole jest dorzsza od normalnej o ok 100-200 zl. Pozatym mala pojemnisc butli w kole przeszkadz. Ja na 50 l robie 340 km, boje sie ile bym zrobil na 28.

mam jeszcze jedno pytanie. po zalozeniu gazu ktos cos gdzies bedzie mi wbijal do dowodu??? jak tak to kto i gdzie???

dostajesz po zagazowaniu swiadectwo homologacji i papier na butle
idziesz do pani w urzedzie miejskim bierzesz wniosek o wbicie gazu w dowod wypelniasz wykupujesz jakas oplate skarbowa idziesz do pani z dowodem i gotowym wnioskiem, ona: traaaaaaach pieczatka i masz gaz wbity

przynajmniej u mnie tak to funkcjonuje

Cytat:

Butla zamiast kola zapasowego jest drozsza.
Natomiast ja osobiscie Ci polecam zaklad montazu gazu w Wegrzcach tuz za krakowem, dorabialem sobie w wakacje montujac gaz w samochodach roznego rodzaju i maja tam dosc profesjonalny serwis..z reszta to moj znajomy to prowadzi. Jesli bylbys zainteresowany to podam numer do niech 285-83-01 a adres to Wegrzce 301..jak bedziesz chcial wiecej informacji to priv albo na gg..pozdroowka

czy jak w tytule ktoś może podać jakieś namiary na gazowników w krakowie.....

mam maluszka ale kolega szuka gazu do nowgo autka ( plastyk nubira) więc tak pytam .......
dzięki za odpowiedzi

bylem w kilku gazwoniach bo nadszedl chyba czas na gazik.
misieq piszesz ze fugazi dobrzy ale ile zaplaciles moze napisz i gdzie to wogole jest. i jakiej firmy daja instalke.

z tego co zapamietalem to jeden koles mi powiedzial jakas firme na T, cos z wloskiego. a drugi jakas polska firme epilgaz czy cos takiego.

wogole jakie sa firmy instalacji i w co sie lepiej nie pchac a co jest gites. i na czym Wy drodzy koledzy jezdzicie. znaczy sie na jakich instalkach.

ja jezdze na elpigazie i podobnie jak kosa z czystym sumieniem moge polecic,

to włoskie na litere "t" to pewnie tomasetto

a inne firmy to np. lovato, brc i reszta jakos do głowy mi nie przychodzi

tomasetto cos warte jest???

fugazi jest w okolicach balickiej... Zakladaja instalacje Landi Renzo... Ponoc jedne z lepszych na rynku... Mnie to wyszlo 1300. Ogolnie jak walna ci cene to musisz sie potargowac... powiedziec ze koledzy tu zakaladali i takie takie a ich adres znajdziesz jak sobie tu klikniesz