MotoNews.pl

[126p-500] fiat 126p 4x4 z silnika 650 i skrzyni IV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jako ze wczoraj wypatrzylem dość ciekawe buggy odrazuu zaczalem meczyć własciciela o foty napedu oto odpowiedz dotyczaca samego napedu : Własisciel -

Pytanie związane z historią tego napędu jest mianowicie tak iż ja ten napęd użytkuje już rok i jak na razie nie miałem z nim awarii. Napęd dział na zasadzie przełożenia ze skrzyni przy silniku do przedniego rozrządu za pomocą wałka. Przedni napęd jest odłączany jeśli nie jest potrzebny np przy jeździe po prostym polu, co nie świadczy ze nie może być ciągle włączony.

Jesli dostane kolejne foty to zamieszcze odrazu POZDRo650

[ wiadomość edytowana przez: Mariusz126p dnia 2009-03-31 00:02:59 ]

w sumie to niewiele tu widać, ale w sumie, ktoś troche musiał podumać nad tym patentem

Szacun,
Jak sie domyslam jest to konstrukcja ciągnika na podzespołach 126p ??
Ciekaw jestem jak sie to kula... jakies lepsze foty ?? wiecej info ??

Cytat:
2009-03-30 23:33:58, Mariusz126p pisze:
wczoraj wypatrzylem dość ciekawe buggy

Ja juz sie boję nastepnych fotek

a możesz zdradzić gdzie takie cudo Ci w oczy wpadło ?

allegro

Stoi na allegro do sprzedania to buggy w dziale z innymi pojazdami i zakładka buggy

cybul: oj tam... małe przeoczenie, ja nie widze obrazka w twoim podpisie i sie nie czepiam

Niezly wynalazek. I radio nawet ma, Ale za tą cene... wątpie czy ktokolwiek sie skusi.

no wcale nie jest to bog wie jakie cacko. nie zaadoptujesz tego do rajdowki, bo nie ma dyfra posredniego...przedni i tylny wałek obracaja sie z tą samą prędkoscia. na aswalcie przy porządnych gumach cos padnie. Z resztą nie jest to pierwszy patent tego typu, był juz wczesniej na takiej samej zasadzie naped 4x4, tamten byl o tyle lepszy ze mial rozłączalny przod w zasie jazdy.

ten też ma rozłączany przod a masz foty tego co widzialeś ??

nie mam niestety. tamto to był własnie jakis taki traktorek czy cuś takiego

ehhhh te nasze rolniki maja dynie

http://moto.allegro.pl/item604918612_super_buggy_4x4.html
tu cos jest takiego

bardzo ciekawy opis
jest przygotowany do rejestracji pomijając kilka drobnych szczegółów.
Mysle że bedzie wiele
szczegółów

- i wiele wiele innych ciekawych rzeczy, które mogą zaskoczyć nowego właściciela
To na bank moze kogos zaskoczyc

ja sie tlko zastanawiam nad tym zdaniem o homologacji...na co i do czego?

witam temat jeszcze aktualny??
poszukuje informacji jak wyprowadzic wałek do przedniego napedu ze skrzyni małucha poratuje ktos rada??