MotoNews.pl

[MK5]ezpiecznik pompy paliwa -brak napięcia-Prośba o schemat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam problem z niedziałającą pompą paliwa w mk5 1,4 1991r.lpg.Brak napięcia na bezpieczniku od pompy ,po podaniu prądu z innego bezpiecznika pompa działa cały czas Dodam jeszcze że po pojawieniu się problemu została (solidnie) przelutowana skrzynka bezp.Proszę o schemat elektryczny lub opis ,może ktoś miał podobny problem ??

[ wiadomość edytowana przez: RemikGT dnia 2009-04-01 20:34:43 ]
[ powód edycji: niezgodnośc z regulaminem ]

[quote]
2009-04-01 19:34:50, Kerad pisze:
Witam.Mam problem z niedziałającą pompą paliwa w mk5 1,4 1991r.lpg.Brak napięcia na bezpieczniku od pompy ,po podaniu prądu z innego bezpiecznika pompa działa cały czas Dodam jeszcze że po pojawieniu się problemu została (solidnie) przelutowana skrzynka bezp.Proszę o schemat elektryczny lub opis ,może ktoś miał podobny problem
Nie rozumie nikt się ne spotkał z taką usterką???W wyszukiwarce nie znalazłem,czy naprawde nikt nie ma schematu elektrycznego zasilania pompy paliwa??

Kolego proponuje poczekac ,moze akurat nie ma osoby która cos takiego ma, osobiscie proponuje napisac do kol.Toradka

Pompa paliwa steruje komputer, możliwe że tu jest problem, połączenie, może cos z kompem.

Cytat:
2009-04-01 20:40:10, Magik123 pisze:
Pompa paliwa steruje komputer, możliwe że tu jest problem, połączenie, może cos z kompem.

Nie zapominajmy o przekazniku

ja miałem takie coś zrobiłem sobie instalacje gdzie na przycisk dostarczałem do pompy 12V, te 12V jest po to aby pompa się włączyła potem działała normalnie bo w kablu miałem napięcie 3V na którym pompa działa bez problemu. Po jakimś czasie zaczęły się problemy ze skrzynkom a ze była kiedyś zalana i już przylutowywana postanowiliśmy kupić okazyjnie na allegro w bdb stanie z braku czasu daliśmy mechanikowi aby zamontował i on coś wymajstrował ze pompa działa już normalnie bez magicznego przycisku niestety nie wiem co zrobił dokładnie bo z mechanikiem gadał ojciec

[ wiadomość edytowana przez: dago86 dnia 2009-04-01 20:45:47 ]

Cytat:
2009-04-01 20:42:01, RemikGT pisze:
Nie zapominajmy o przekazniku

I bezpieczniku

powtórzę jak mantrę: a włącznik bezwładnościowy nie odciął Ci pompy?

Cytat:
2009-04-02 12:25:41, surec pisze:
powtórzę jak mantrę: a włącznik bezwładnościowy nie odciął Ci pompy?

Włącznik bezwładnościowy sprawdzony-bezpiecznik dobry a przekażnik tez sprawdziłem poprzez zamienienie go na taki sam (tylko kolor biały)który jast u mnie w skrzynce bezp.Może ktoś wie jak idzie zasilanie pompy prądem po stacyjce--Czy to jest bezpiecznik,przekażnik moduł,komputer ??? czy też inaczej ?

Cytat:
2009-04-02 15:56:31, Kerad pisze:
Włącznik bezwładnościowy sprawdzony-bezpiecznik dobry a przekażnik tez sprawdziłem poprzez zamienienie go na taki sam (tylko kolor biały)który jast u mnie w skrzynce bezp.Może ktoś wie jak idzie zasilanie pompy prądem po stacyjce--Czy to jest bezpiecznik,przekażnik moduł,komputer ??? czy też inaczej ?

Pewny jesteś, że taki sam? Otwórz przekaźnik i zewrzyj go (tak jakbyś mu urchomił cewkę) i zobacz czy wtedy zacznie działać pompka.

Cytat:
2009-04-02 16:49:55, mefis22 pisze:
Pewny jesteś, że taki sam? Otwórz przekaźnik i zewrzyj go (tak jakbyś mu urchomił cewkę) i zobacz czy wtedy zacznie działać pompka.

Sprawdziłem w ten sposób i nie działa-zastanawia mnie brak prądu na bezpieczniku od pomy,jeżeli dobrze myśle to w tym miejscu powinien być prąd po stacyjce?

Cytat:
2009-04-02 18:14:24, Kerad pisze:
Sprawdziłem w ten sposób i nie działa-zastanawia mnie brak prądu na bezpieczniku od pomy,jeżeli dobrze myśle to w tym miejscu powinien być prąd po stacyjce?

I tak i nie
przez ok3 s będzie i zniknie

Cytat:
2009-04-02 19:25:19, djtados pisze:
I tak i nie przez ok3 s będzie i zniknie

Jutro sprawdze i odpisze

Witam ponownie.Dzisiaj sprawdziłem bezpiecznik pompy nie ma prądu,natomiast przekażnik po przekręceniu stacyjki zwiera styki -Pompa nie działa , Chyba że dam jej prąd ??
Jeszcze raz proszę o Pomoc w formie schematu zasilania prądem pompy paliwa lub opis jak to działa po stacyjce.Byłem dzisiaj u P.elektryka sam.-po przedstawieniu mu mojego problemu zdiagnozowanie go wycenił na ok.100zL

widać, że przekaźnik daje sygnał na bezpiecznik, czyli problem będzie pomiędzy nimi, czyli w skrzynce bezp.