Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() cebka Miłośnik FSO Było Wąskie Caro 1.9 ... Lublin | 2003-08-14 23:14:47
Watpie zebys dostal dluzsza linke,w koncu Plusy nie maja ssania i nikt nie robi do nich linek.Nie mozesz przedluzyc oryginalu,wez nowa linke i kawalek starej i polacz je metalowa zlaczka elektryczna(taka jak skreca sie przewody od zyrandola). |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2003-08-14 23:39:55 Ja akurat mam problem ogolnie teraz ze ssaniem ktoryu opisalem w takim wlasnie poscie "SSanie", i chcialbym zapytac o co chodzi z tym prodem i linka ssania ? Myslalem ze jest to zwykla linka ktora mechanicznie uruchamia urzadzenie. Prosze odpowiedzcie mi na to moze glupie pytanie ale chcialbym wiedziec jak najwiecej przed zabraniem sie do kombinowania z moim ssaniem ![]() |
![]() vievior Miłośnik FSO Opel Omega A Kombi Piła | 2003-08-14 23:40:26 ja zrobilem sobie ssanie ze starej linki od otwierania maski od fiata ![]() |
![]() Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2003-08-15 00:11:14
Jesteś z Legionowa, więc na Białołękę masz blisko. Jutro lub w ciągu najbliższych dni (sorki ale spocik zabiera trochę czasu ![]() |
![]() Wyrwizab (M) x | 2003-08-15 10:30:16
No i masz racje, to jest najzwyklejsza linka bez zadnych udziwnien. Co do tego pradu o ktorym pisalem to po prostu istnieje mozliwosc usterki, ktora sprawia ze czesto przerywa nam sie ta linka. Dzieje sie tak wtedy, gdy masa silnika ma zle polaczenie z masa nadwozia, wtedy prad szuka sobie innej drogi - czesto niestety wlasnie przez linke ssania, ktora tego nie wytrzymuje i sie przepala. Ale jest to pewien szczegolny przypadek, gdy mamy ta usterke, a nie stan normalny - przez ta linke nie plynie zaden prad. Takze smialo zabieraj sie za wymiane, nie ma zadnych numerow z nia. |
adi polonez legionowo | 2003-08-16 06:46:51 ludzie co wy piszecie!!!!!!! czy ktorys z was nie mial masy na silniku??dla waszej informacji powiem ze gdy nie ma masy to obwod zamyka sie przez kazda linke i sie poprostu ona zaczyna palic a nie przepala sie linka!!!!!! i jestem pewien ze urywanie mojej linki jest spowodowane naprezeniem jej a nie jakims brakiem masy niekomu nie rzycze braku masy na silniku ja juz to kiedys przezylem w maluchu ![]() ![]() |
![]() Koniu CRX Kraków | 2003-08-16 08:21:41 moze kupisz linke z kaszla ? tam jest taka potęznie dłuuuuga linka ![]() |
![]() Wyrwizab (M) x | 2003-08-16 08:35:05
No wlasnie wyobraz sobie ze kiedys nie mialem masy na silniku, nawet kilka razy, z przyczyn prozaicznych - po montazu skrzyni zapominalem dokrecic mase. Zawsze wtedy strzelala linka ssania. Co ciekawe np. w cinquecento w takim przypadku wytopilo oslone linki sprzegla, linka ssania byla ok. EOT jesli o mnie chodzi. |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-11-24 22:25:24 Jutro wymieniam linkę,profilaktycznie się pytam, jako że nie robiłem tego nigdy. Moga z tym być jakieś problemy? |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-11-25 00:59:34 z przeprowadzeniem nowego pancerza spowrotem. żmudne. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2004-11-25 01:00:38
dlatego ja jak wymienialem linke to zostawilem stary pancerz ![]() |
pawel_B Miłośnik FSO Honda CR-V I/Ford Fo ... Stryszawa | 2004-12-18 18:32:05 Przy próbie uruchamiania silnika rano dźwignia ssania została mi w ręce - linka sie urwała ![]() Kupiłem nową i jest razem z pancerzem, to jak, mam zostawić stary pancerz i założyć samą nową linkę czy wszystko? jak radzicie? dużo z tym roboty? |
Prorok78 Polonez Zawiercie | 2005-11-17 20:23:41 Witam i odswieze troszeczke temat: otoz jak pisalem w innych postach jestem w trakcie wymiany dechy na MR 93... wszstko swietnie ale chcialbm wymienic tez ten plastik z lewej strony do ktorego przmocowana jest linka ssania...otoz to 'przymocowana'... ![]() ![]() ![]() |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-11-17 20:39:07 hmmm a ona przypadkiem nie ma nakrętki ?? |
Prorok78 Polonez Zawiercie | 2005-11-17 23:16:33 hmm nakretki powiadasz ...?... coz.... wydaje mi sie ze bym zauwazyl... chyba ze poprzedni wlasciciel jakis 'swietny patent' wymyslil .. ![]() |