Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
radmar Radom | 2009-04-13 19:59:20 przeczysciłem wtryskiwacze benzyną ekstrakcyjną co prawda osad z gazu nie zabardzo rozpuszcza sie w benzynie ale podałem benzynę na listwe za pomocą strzykawki i otwierałem wtryskiwacze pokolei podłaczając do nich na ułamek sekundy 12 V
za pierwszym razem odpuscił tylko jeden wtryskiwacz drugi był nadal zablokowany kiedy był chłodny następnie wrzuciłem cała listwe do myjki ultradzwiekowej w której była benzyna.i jeszcze raz otwierałem wtryskiwacze impulsem prądu podaąc na listwe benzyne plus powietrze z kompresora pod niewielkim ciśnieniem narazie pomogło wtryski maja przejechane w tej chwili 85000 km ciekawe ile pochodzą ? Bawiąc się benzyna i pradem należy uważać aby nie spowodować zapłonu w ponieważ przy załaczeniu wtryskiwacza przewodem powstaje iskra. Chwilowy pobór prądu przez wtryskiwacz przy 12 V wynosiło około 8 amper. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2009-04-13 21:17:54 fajnie że się udało ale jestem pod wrażeniem co do sposobu Twego czyszczenia |
bdb wielowieś | 2009-04-14 09:05:29 jeżeli ktoś jest zainteresowany czyszczeniem wtrysków keihin lub ich kupnem(używanych z małym przebiegiem) zapraszamy.
tel.693365888 |