MotoNews.pl

BRC swequent chodzi na dwóch cylindrach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Instalacja BRC sequent z wtryskiwaczami keinha po odpaleniu na benzynie jest ok po osiągnieciu przez gaz w parowniku 35 stopni przechodzi na gaz i zaczyna pracować na dwóch cylindrach.Zaciskając weżyki od wtryskiwaczy stwierdziłem że nie podaje gazu 1 i 3 wtryskiwacz w liczac od sprzegła najdziwniejsze jest to że kiedy silnik dobrze się rozgrzeje( być może chodzi tu o temperature pod maską) i przełaczy się na gaz wszystko jest w porządku może ktos spotkał sie z podobnym przypadkiem??
Samochód to ford mondeo r95 2.0 zetec

dokładnie tak jak Podejrzewasz po osiągnięciu wyższej temperatury cały brudek ktory jest we wnętrzu wtryskiwacza roztapia się i pozwala trzpieniowi wtryskiwacza pracować. Podobny problem występuje w reduktorach do instalacji II generacji gdzie zakleja się trzpień elektrozaworu i nie puszcza gazu. W tarnowie przyjemność czyszczenia wtryskiwaczy kosztuje od 80 - 160 zł i przynosi pożądany efekt na jakieś 30 tys km. Zjawisko zaklejania wtrysków nasiliło się w Tarnowie od jakiegoś roku i jest następstwem kiepskiej jakości gazu. Proponuję Ci udać się do serwisu który będzie w stanie wyczyścić wtryski a oprócz tego po tym zabiegu jeszcze raz "dostroi" instalację . Pozdrawiam i powodzenia

u nas wtryski keihin czyścimy najlepiej w europie
cena 21-28pln netto za szt.
jak się ma czyszczenie za 160pln do ceny wtryku za110pln(nowy typ , używany wyczyszczony)
wielowieś koło gliwic

Cytat:
u nas wtryski keihin czyścimy najlepiej w europie
cena 21-28pln netto za szt.
jak się ma czyszczenie za 160pln do ceny wtryku za110pln(nowy typ , używany wyczyszczony)

Gratuluję mistrzostwa europy w czyszczeniu wtrysków Kehina.... to naprawdę zaszczytny tytuł.

Jeżeli chodzi o cenę którą podałem wcześniej to dotyczy ona całych listw wtryskowych i wyobraź sobie że jest zależna od ilości wtrysków. cena 160 PLN dotyczy 8 szt. więc wygląda na to że 20Pln za 1 wtryskiwacz. Po drugie nie podawałem że chodzi o czyszczenie tylko i wyłącznie wtryskiwaczy gazowych bo można i benzynowe. Po trzecie załatw mi 4 szt. wtryskiwaczy BRC z pomarańczową etykietką po 110pln/szt.(oczywiście nowych).

przeczysciłem wtryskiwacze benzyną ekstrakcyjną co prawda osad z gazu nie zabardzo rozpuszcza sie w benzynie ale podałem benzynę na listwe za pomocą strzykawki i otwierałem wtryskiwacze pokolei podłaczając do nich na ułamek sekundy 12 V
za pierwszym razem odpuscił tylko jeden wtryskiwacz drugi był nadal zablokowany kiedy był chłodny następnie wrzuciłem cała listwe do myjki ultradzwiekowej w której była benzyna.i jeszcze raz otwierałem wtryskiwacze impulsem prądu podaąc na listwe benzyne plus powietrze z kompresora pod niewielkim ciśnieniem
narazie pomogło wtryski maja przejechane w tej chwili 85000 km
ciekawe ile pochodzą ? Bawiąc się benzyna i pradem należy uważać aby nie spowodować zapłonu w ponieważ przy załaczeniu wtryskiwacza przewodem powstaje iskra. Chwilowy pobór prądu przez wtryskiwacz przy 12 V wynosiło około 8 amper.

fajnie że się udało ale jestem pod wrażeniem co do sposobu Twego czyszczenia

jeżeli ktoś jest zainteresowany czyszczeniem wtrysków keihin lub ich kupnem(używanych z małym przebiegiem) zapraszamy.
tel.693365888