Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adam-as OPEL OMEGA Wrocław | 2009-04-06 17:43:25 Cześć! Mam taki problem. Metodą na spinacz, zdiagnozowałem sobie swoją Omegę B 2.0 16V 97r. i wyszło że muszę wymienić czujnik wałka rozrządu. Czy podpowiecie mi jak się do tego zabrać akurat przy mojej Omedze? Gdzie on się znajduje i czy poradzę sobie sam? Nie mam dwóch lewych rąk więc myślę że załapię o co chodzi. Dobrze by było aby ktoś zaprezentował to na fotkach o ile już tego gdzieś nie opisywano - szukałem nawet na innych forach i nic ![]() Objawy: -Auto przyśpiesza jak żółw, jest mało zrywne -Przy wysokich obrotach potrafi zacząć przerywać, i w rezultacie zgasnąć. -Czasami zapala się kontrolka i co ciekawe przy zapalonej kontrolce jedzie lepiej jak przy zgaszonej. Jak się pali to nie gaśnie, choć dalej wolno przyśpiesza. -Ktoś mi powiedział żebym wymienił sobie również przepływomierz, ale komp nie wykazuje mi tam błędu. Poradźcie proszę bo bardzo lubię to auto i chciałbym teraz trochę pogrzebać jak się już pogoda zrobiła. Jak ktoś ma do sprzedania ten czujnik chętnie kupię, ale tylko oryginał siemensa, Pozdrawiam |
sebekvw omega b kudowa-zdrój | 2009-04-10 09:47:19 Czesc wymienialem kiedys ten czujnik ale u mnie objawy byly inne zbieral sie podobnie tylko ze obroty konczyly sie na 3500 i odcinal zaplon a co do wymiany to jest prosta musisz odkrecic obudowe rożadu i miedzy kolami zebatymi walków rozadu bedzie srubka ktora trzyma czujnik odkrecisz i po wymianie. |
sebekvw omega b kudowa-zdrój | 2009-04-10 09:49:30 A zyby wyciagnac kostke to musisz wykrecic osłone swiec tą czarna listewke z napisem eco tec i ona jest przy samym rozadzie. |
![]() cypber LOB SYMPATYK Opel Omega Wałcz | 2009-10-27 13:53:04 nalazłem coś ciekawego. Może się przydać wszystkim, co mają podobny problem:
Wymiana czujnika i nie tylko |