Ciekawe foto z A2 :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
i pytanie o ile przekłamują zegary - wedle mnie spokojnie można odjąć 20 km/h

Trzeba wozić GPS, to się wie o ile

albo poddać się kontroli na video/foto/laser - miernik prędkości

nie każdy GPS jest dokładny niestety
jak na razie wrażeń mi wystarczy - obojętnie czy 260 czy 230

więcej niż 20 raczej nie przekłamuje (moja A przy 200 licznikowym jechała 190 przy GPS'ie, więc pewnie jakieś 192/193), gps troszkę z kolei zaniża, więc do V z GPS'u dodaj jakieś 2-3 km/h i będziesz miał top speed.

na pewno kazdy GPS jest dokladniejszy niz predkosciomierz jedyny myk taki ze trzeba jechac troche ze stala predkoscia.

masz racje - Opel nie ma dokładych zegarów
wycisne jeszcze coś więcej

jak jeszcze mialem automat i jechalem na zlot, to zamknalem szafe

btw. 10 pkt i zabranie prawka

... za dwukrotne przekroczenie dozwolonej prędkości

W celu edukowania młodzieży proponuje samemu z fotką zgłosić się na komisariat.

hehehe taka fotka nic nie warta prawnie a na pewno nie bylo zdublowania predkosci, bo nawet nowka sztuka nie byla w stanie rozpedzic sie do 260km/h

Fotka przedstawia zegary i nie widać,że pojazd jest w ruchu, więc żaden dowód.A radarowa korekta błędu pomiaru byłaby zbyt kosztowna

A ja sie zapytam: jaki indeks maja Wasze opony?

Nie mają indeksu prędkości, bo to bieżnikowane zimówki....

[ wiadomość edytowana przez: Busta dnia 2009-04-09 20:52:36 ]

Podaj jakie masz opony.
Ja myslę, że ledwo ledwo 220 real .

Dawno, dawno temu, gdzieś w odległej galaktyce...

Boogie nakręcił filmik, gdzie pędził 270 km/h. Licząc po przydrożnych co sto metrowych słupkach i mierząc czas przejazdu kilometra wyszło mi coś koło 240. Ze zdjęcia wiele nie wynika.

PS.
A w ogóle gdzie się tak śpieszycie?

-----------------
Stahu

Cytat:
2009-04-09 21:32:32, Stahu pisze:
PS. A w ogóle gdzie się tak śpieszycie?

do lepszego zycia

Cytat:
2009-04-09 21:55:05, fatboy82 pisze:
do lepszego zycia

To może od razu drogą na skróty?

Też z hukiem, bezboleśnie, i bez narażania osób postronnych

[ wiadomość edytowana przez: Immo dnia 2009-04-09 22:32:42 ]

Cytat:
2009-04-09 22:31:22, Immo pisze:
To może od razu drogą

E, dla pewności można strzelić sobie w głowę z działka

No dobrze... skoro tak sie sprawy maja to i ja Wam zapodam probke naszej tajnej "warszafskodizloskiej" sily - fotka z prob przedzlotowych. Kierujac sie tym, co powiedzial kiedys Marios na jednym ze zlotow:
"Co z tego, ze zamochod gwizda, gdy kierowca piz.a"
stwierdzilem co nastepuje: skoro nasz samochod gwizda (no przeta turbina w nim!), a ze mnie pewnie to z drugiej czesci tej maksymy, to trzeba jednak cisnac i pokazac wszelakim benzyniakom jak sie jezdzi. Idac za ciosem wsadzilem za kierownice osobe (moją Anię), ktora nie leka sie zobaczenia w tylnym lusterku obłoku Prandtla-Glauerta.
Niestety podczas kolejnego pokonywania bariery dzwieku, struktura przedniej szyby zaczela ulegac uszkodzeniu, w zwiazku z czym rozkazalem: przerwac przyspieszanie, wrzucić na luz, oraz zalecilem delikatne hamowanie ręcznym. Dzieki temu bolid ocalal. Jezeli do zlotu nie wymienimy szyby (ach... ciezko znalezc porzadnego dostawce szyb atestowanych dla predkosci powyzej 1Ma), to bedziemy ograniczeni do predkosci poddzwiekowych.
Chyba powinno wystarczyc...?

Wot fotka:

ps. Tak, dobrze widzicie - wskazowka oczywiscie oparla sie o podstawe zegarow. No dalej sie juz nie da zeby poszla. Musimy takie zegary a'la Ilku zalatwic - chyba beda do wiekszego indeksu predkosci?

Cytat:
2009-04-09 22:31:22, Immo pisze:
To może od razu drogą na skróty?

waffenhq.de - na jakie Ty strony wchodzisz? Chcesz się zapisać do Luftwaffe?? alles gut naturlich jawohl! Was ist das? Das ist geld, no co Ty, pieniędzy nie widziałeś??

No, także wiecie chłopaki - jak coś, tłumaczenia z hitlerowskiego u mnie