Krótka skrzynia i silnik 1.1 w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeździ ktoś na takim zestawie?

tzn. ktora, krotka 2,3,4? czy 3,4? hmm to drugie moze i by fajnie gralo, ale to 2,3,4 to chyba troche za krotkie

Jezeli sportowa odmiana bajora to twoj krewny to warto sie bawić.
Jak nie to będzie drogo .

Drogo, tanio, powiedzmy, że mogę dac nawet i 1000 za krzynkę ma to tylko jeździć 1,1 modzone na około 65km, i na zwyklej skrzyni to nie zbyt się odpychu i szału nie robi myślałem o krótkiej 2,3

Pytanie zasadnicze: po co ? Przecież skrzynia z malca i tak jest zajebiście krótka jak na swapa, za krótka nawet. Dla silnika to straszna męka jest, a zmieniają sie biegi tak szybko że auto nawet tego nie czuje. Raczej skupiłbym sie na Twoim miejscu na czymś ważniejszym a krótkie przełożenia zostawił 2 garkom

Cytat:
2009-04-11 11:30:12, DAWCY pisze:
Pytanie zasadnicze: po co ? Przecież skrzynia z malca i tak jest zajebiście krótka jak na swapa, za krótka nawet. Dla silnika to straszna męka jest, a zmieniają sie biegi tak szybko że auto nawet tego nie czuje. Raczej skupiłbym sie na Twoim miejscu na czymś ważniejszym a krótkie przełożenia zostawił 2 garkom

widzisz, tę krótką skrzynkę nie wymyśliłem sam tylko usłyszałem opinię od innego użytkownika 126p z 1,1 , który mówił, że na serii przekładni to mega mół no nic to chyba ostudziliście mnie z tym pomysłem.. bo jeżeli czas do 100km/h skróciłby się o okolo 2 sekundy to myślę warto byłoby wydać troszkę kasy na skrzynie

a jakie jest przeznaczenie tego malana? chcesz poprawiac osiagi w KJSach, czy ma sluzyc jako szybki cywil? bo jesli jako cywil to krotsza skrzynia niz seria to raczej katorga dla silnika

Cytat:
2009-04-11 12:04:29, Hell pisze:
a jakie jest przeznaczenie tego malana? chcesz poprawiac osiagi w KJSach, czy ma sluzyc jako szybki cywil? bo jesli jako cywil to krotsza skrzynia niz seria to raczej katorga dla silnika

tylko i wyłącznie kjs

To seria ci w zupełności wystarczy. Jeśli mi sie uda to wrzucę film jak silnik dostaje w dupe nawet na placu.

Niestety nie będzie filmiku bo nic nie widać, tylko słychać.

jak tylko kjs to ja bym zaryzykował założenie krótkiej homologowanej 3,4 różnica na osiągach będzie spora bo 1.1 to aż taka mocna maszyna nie jest, tylko weź pod uwagę dojazdówki i prędkość na nich. Na krótkiej skrzyni wiele nie wyciągniesz szczególnie jak masz kompa z odcinką.