Drżąca kierownica w espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!!
Mój problem który mam od zawsze to drżąca kierownica, która zaczyna sie talepać od 80km/h do 120 a potem drgania przechodzą na całe auto.
Wymieniłem zawieszenie, zlikwidowałem wszelkie luzy jakie były w układzie kier. wymieniłem tarcze hamulcowe i klocki, przeguby a nawet jedną półoś. Nawet opony i felgi mam nowe a kierownica jak sie talepała tak talepie sie dalej . Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić???

wspomaganie układu kierowniczego fiksuje- jeśli na postoju przy max. skręcie kół kierownica ma lekkie ruchy w prawo i w lewo, trzeba sprawdzić układ wspomagania.

Nie wiem czy wspoma ma coś z tym wspólnego, ale może warto jeszcze wyważyć koła dynamicznie ?

co masz na mysli pisac ze wymieniles zawieszenie ? amortyzatory ? zobacz czy aby czasem amortyzatory nie maja luzu. ja mam delikatnie uszkodzone mocowanie dolne amortyzatora z prawej strony tz ma luz i drgania mi sie pojawiaja po przekroczeniu okolo 110 km. powyzej 140 to juz jest bardzo odczuwalne.

Właśnie w zawieszeniu nie ma luzu, sprawdzałem też maglownice i tam wygląda wszystko na ok. tylko zapomniałem dodać że moje espero niestety nie zostało wyposażone w wspomaganie

Miałem to samo winne były felgi zamieniłem tył na przód, przód na tył i jest spokój.

Pozdro

Ja też Tak miałem, ze przy 80km/h kierownica drgała a przy 120 cała bryka ... ale u Mnie Ta felga co mogła dawać te drgania była akurat z tyłu. I to Ona wszystko powodowała. Zmiana na inne Nowe Fabrycznie, wywazone i wszystko ustało.

a ja wymienilem oponki i bylo git tylko ze teraz znowu zaczyna powoli drgac bo sa juz zdarte zdeczka xD