Gaźnik do uno 1,5ie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszyskich w moim pierwszym poscie i odrazu pytam odnośnie przeróbki silnika z monowtrysku na gaźnik (już ktoś w tym unie to zrobił ale gaźnik pierburg 1b zakończył swą żywotność.) i chciałbym tam wstawić jakiś gaźniczek tylko jeszcze nie wiem jaki (kolktor sam przerobie bez problemu) . Do wyboru mam gźniki z poloneza , malucha he he 126bisa i webera 28/32 tlde 5a i kto wie co jeszcze znajde na szrotach. Chciałbym zasięgnąć porady co wybrać za wszelką pomoc dziękuję.

[ wiadomość edytowana przez: kamil_ziomek dnia 2009-04-12 16:15:49 ]

Kolektor i gaźnik od ritmo 1.5 z gaźnikiem DMTR 30/32 ew jakiś większy. Zapłon pozostawiasz digiplexa reszte kabli od wtrysku wywalasz.

A zasilanie gaźnika pompką od monowtrysku robi jakąś różnice niż zwykła przeponowa ?

Cytat:
2009-04-13 15:02:47, kamil_ziomek pisze:
A zasilanie gaźnika pompką od monowtrysku robi jakąś różnice niż zwykła przeponowa ?

Za duże ciśnienie daje - musisz kupić elektryczną od gaźnika co daje 0,2-0,3 bara (ta od monowtrysku daje 1bar) albo mechaniczną membranową od zastavy 1100p/ritmo ew od 125p i odpowiednio dopasowanym popychaczu-blok silnika uno 1,5 ma miejsce na mechaniczną pompe.
Dodatkowo przypomniało mi się że gaźnik możesz także zastosować od uno 1,4 gaźnikowego tj pompe paliwa też...

Swoją drogą to ja bym się nie cofał co gaźnik nie jest taki super co to trzeba raz na miesiąc jego podregulowywać bo to obroty zbyt niskie albo za wysokie a to odpalić nie chce a to dysza wolnych się zatkała. Musisz jeszcze linke ssania pociągnąć.
Ja bym zakładał wtrysk mpi wielopunktowy, działa o wiele lepiej niz spi.
Jakbyś był zainteresowany mpi to będe miał taki cały zestaw około lipca do sprzedania albo od zaraz do sprzedania gaźnik kolektor pompe ...od ritmo 1.5.

ps Czy to uno będzie latać w lpg?

Wielopunkt było by bardzo ciekawe. Autko raczej na gazie smigać nie bedzie bo dużo nie jeżdze. Nieraz do szkoły i gdzieś wyskoczyć. Jaki tam masz gaźnik i ile byś chciał za niego z kolektorem (pompki paliwowe to mam i miejsce na nie w silnkiu też widziałem)

P.S. Z kąd jesteś jeśli moge wiedzieć?

[ wiadomość edytowana przez: kamil_ziomek dnia 2009-04-13 20:49:07 ]

priv