Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
drinek Olkusz | 2009-04-14 16:56:25 odświerzam ![]() |
![]() Miro600V BMW Head Moderator BMW E46 325Ci coupe ... The City of Sin | 2009-04-14 17:45:31 Jeżeli chodzi o ocenę zestawu, to ja to widze tak:
Radio nic specjalnego, ale powinno w miare dobrze grać. Ważne, żeby miało wyjścia RCA i regulację BASS - MID - Trebble i Front - Rear Wzmacniacz do suba masz całkiem fajny, właściwie to aż za mocny jak na tą Tubę. Tuba - Porażka, nie bierz tego chłopie, bo miałem podobną, a dokładniej GTb 1200. Po pierwsze - lepiej kupić skrzynię, a nie "rulon" - różnica przy tym samym głośniku w obydwu jest dość znaczna. Po drugie, ten sprzęt to typowy "łupacz". Daje głośny, ale niezbyt głęboki bass, od którego bolała mnie po jakimś czasie głowa. Z tymi głośnikami Blaupunkta 6x9 nie miałem doczynienia, ale szału raczej nie zrobią. Chociaż cena jest dość fajna i do zwykłego słuchania jak najbardziej się nadają Te JVC to nic specjalnego, ale niestety za dobre 13'ki (np. Hertz'a) trzeba dość sporo zabulić. Poza tym te za 2 zł na bank będą lepiej grać od serii ![]() Drzwi nie "tuningowałem" jeszcze, więc nic nie pomogę ![]() Ogólnie rzecz biorąc zainwestuj w inną tubę (jak nie chcesz disco, to niekoniecznie mocnieszją, ale dobrej jakości), wzmak ok, głośniki 6x9 możesz kupić lepsze, ale te też powinny być ok. Co do radia hmm... mi się jakoś nie podoba, ale jak ma powyżej napisane funkcje, to można brać... Pozdrawiam. |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2009-04-24 08:27:15
Twierdzisz że się znasz bo pracujesz itd. Wybacz ale wyprowadzę Cię z błędu! Jeśli faktycznie przy kupnie radia sugerowałeś się czymś takim jak moc podana, która i tak różni się tylko o 5W. W rzeczywistości to wygląda następująco ze ty wszystkie radia dają w granicach 22-26W w zależności od tranzystorów. Ja ogólnie uważam że JVC na słabą jakość, ale sony też mnie specjalnie nie przekonuje. Z tańszej półki uważam że Blaupunkt ma bardzo ciekawe barwy dźwięku, które też potrafi dobrze rozgraniczyć. Pioneer strasznie męczy małe głośniki ponieważ ma bardzo dużą dynamikę. Generalnie uważam Alpine za jedne z ciekawszych radyjek w rozsądnych kwotach, ale niestety przewyższające Twój budżet. Co do głośników nie będę się wypowiadał, argumenty masz dosyć dobre, także brać natomiast Bass jak pisze Miro też bym zamienił na skrzynkę - posiada trochę lepsze brzmienie i zaoszczędza miejsca. |
![]() NIMNUL AUDI 100 S4 2.2T QUA ... Kraków | 2009-05-21 08:21:49 wykożystaj to że masz sedana z blachą za plecami pasażerów ![]() |