Rządowy bat na posiadaczy starych samochodów - DNO DNA !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
M A S A K R A !!!

jak to wejdzie w życie, to ja się wypisuję z tego kraju....

"Gdy cena takiego auta będzie równa rocznemu podatkowi, import starych aut na pewno stanie się nieopłacalny" - uważa Wojciech Szyszko, szef Kia Motors Polska.

Widać na czyje zlecenie jest ten podatek .

Spokojnie - pewnie nie wejdzie w życie... w takim kształcie

3/4 Polski musiałoby zezłomować pojazdy

Cytat:
2009-04-17 08:28:44, Furiosus pisze:
Spokojnie - pewnie nie wejdzie w życie... w takim kształcie

to już będzie zależeć od skuteczności lobby dealerów

no to zorganizujemy wyjazd youngtimerów do wieśniaków na wiejską

Jeśli to wejdzie w życie to każdy właściciel takiego starego trupa powinien wyciąć nr nadwozia i porzucić go na wiejskiej . Ciekawe co by zrobili jakby w centrum stolicy luddzie porzucili pare tysięcy samochodów.

Najlepsze jest to że pisane to jest pod ludzi jeżdżących najnowszymi mercami, bmw, audi z silnikami 4,2 itp.....oszczędzą sporo kasy a nam przyjdzie zabulić taką kasę że część z nas będzie musiała się pozbyć auta (naszej pasji).....

uffff nie oberwalo mi sie, mam tylko 4.0

No i komunikacja miejska zniknie w 90% z wsyztskich miast

Taaaaaaaaaa zniknie biorac pod uwagę, że komunikacja miejska to państwowa firma.

Czas rozliczyć tych baranów i zbojkotować wybory. Na kogo by się nie zagłosowało to i tak sami złodzieje.

Kombinują, cwaniakują i szukają dodatkowego grosza z podatków....
Mogli by sie zając np. wprowadzeniem legalizacji>> podatek, koszta sądów i więziennictwa OGROMNE! mogli by za to posadzić więcej drzew co by sie nie czepiali nasi ekolodzy i juz problem rozwiązany
Pewnie juz któryś poseł jest właścicielem salonu i kombinuje jak tu zrobić żeby sprzedać więcej aut. Zadna tego typu ustawa nie przejdzie moim zdaniem nastąpił by paraliż warszawy Strajki, protesty, blokady, zborze na torach nie oszukujmy sie właścicieli starych aut jest w Polsce bardzo duzo

Powstrzymam sie od nieparlamentarnych okreslen.

Od siebie dodam tylko, ze w Traktacie Lizbonskim bodajze jest jakis podpunkt mowiacy o tym, ze za uczestnictwo w demonstracjach i zamieszkach moze zostac orzeczona kara smierci.

Na szczescie Polska nie ratyfikowala tego traktatu, ale trwa usilny lobbing na rzecz tego, aby przyjela.

Cytat:
2009-04-17 12:08:48, el_comendanto pisze:
Od siebie dodam tylko, ze w Traktacie Lizbonskim bodajze jest jakis podpunkt mowiacy o tym, ze za uczestnictwo w demonstracjach i zamieszkach moze zostac orzeczona kara smierci. Na szczescie Polska nie ratyfikowala tego traktatu, ale trwa usilny lobbing na rzecz tego, aby przyjela.

to juz wiesz jak polskie wladze zamierzaja walczyc z bezrobociem

-----------------
W aucie rajdowym przemierzam trasę,
Czuję jak pęd już w fotel mnie wbił,
I tylko tego się boję czasem,
że silnikowi nie starczy sił.

to jest kurcza chyba jakaś paranoja

A może ktoś się spóźnił z prima-aprylis??

http://www.starszeauta.pl/

http://podatki.wp.pl/kat,70556,wid,11053636,raportwiadomosc.html?ticaid=17e3e

nożesz kur myślałem, że to jak zwykle pójdzie do kosza, ale się nie zapowiada - posiadanie starego auta z silnikiem 2.0 pewnie będzie kosztowało znaczną część jego wartości rocznie...

Ciekawe jak beda podchodzic do pojazdow sprzed 1992 roku, w ktorych zostal zmieniony silnik na spelniajacy Euro II lub nawet III? Czy beda brac pod uwage roczniks amochodu czy emisje spalin. Jesli to drugie to trzeba bedzie wszystkie szczepic na nowe i do przodu