| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcin2 gdynia | 2009-04-17 15:28:08 bo według forumowych znawców niemieckie auta nie takie jak kiedyś ( jakby kiedykolwiek jakies niemieckie auto mieli
aha , pierwsze miejsca to najmniej awarii , gdyby co
Maluchy: 1. Audi A2 2. Toyota Aygo 3. Fiat Panda 4. BMW Mini 5. Peugeot 107 Klasa kompakt: 1. Audi A3 2. Mercedes klasa B 3. Mercedes klasa A 4. BMW 1 5. VW Golf/Bora/Vento 6. Toyota Auris/Corolla Klasa średnia: 1. Mercedes klasy C 2. Audi A4 3. BMW 3 4. VW Passat 5. Skoda Octavia 6. Toyota Avensis Klasa wyższa: 1. Audi A6 2. BMW serii 5 3. Mercedes klasy E 4. Volvo S60/S70/S80/V70 5. Opel Signum Sportowe i kabriolety: 1. BMW serii 3 kabrio/coupe 2. Mercedes SLK 3. VW Eos 4. Mercedes CLK 5. Peugeot 206 CC Terenówki i SUV-y: 1. BMW X3 2. Mercedes ML 3. VW Touareg 4. Toyota RAV-4 5. BMW X5 6. Hyundai Tucson Vany kompaktowe 1. Citroen Xsara/C4 Piccasso 2. VW Touran 3. Opel Meriva 4. VW Caddy 5. Seat Altea/Toledo 6. Ford Fusion Vany duże: 1. VW Sharan 2. VW T5 3. Mercedes Vito/klasa V 4. Ford Galaxy 5. Ford Transit więcej TU |
pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-04-17 16:36:08 Audi to Audi, ale dziwi mnie troche tak niskie notowanie japońców, a wiele dobrego o nich slyszalem... |
devil_sc White DeViL Sosnowiec (SO) | 2009-04-17 19:37:45 zgadzam się z Toba w pełni, mój kolega ma Avensis i 5 lat poza wymianą płynów, klocków to nic wiecej nie dołożył do tego samochodu, ale jak widać chyba jest troche inaczej...
|
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-18 08:37:16 Ranking ADAC miał prawo bytu w ubiegłym wieku i w czasach królowania Mercedesa W124 czy VW Golfa II. Teraz z autem jest jak z komputerem, telefonem czy DVD. Jednemu działa idealnie 5 lat, a drugi musi 2x w roku do serwisu oddawać.
Taniej jest przepuścić w produkcji 10% bubli które potem się naprawi/wymieni niż zatrudnić X osób do wnikliwej kontroli jakości. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-04-18 09:53:15 tak jak mowisz- loteria ale.... w zeszlym roku czytalem ranking i opisy niektorych pojazdow (w AŚ bylo opisane ze strony adac) i bylo o fiacie stilo.... ze auto malo awaryjne poza elektronika...rodzice maja 2004r stilo i w ciagu niecalych 3 lat jak je maja wymienili wszystkie czujniki poduszek, komputer, modul, czujniki abs, esp, wszystkie przewody na drodze czujnik - komp - poduszka. Mechanicznie nic sie nie dzieje poza tym ze jak zaswieci sie poduszka to wlancza sie tryb serwisowy i max 60km/h i serwis oni to potrafia nabijac kase... |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-04-18 11:14:50 Aż dziwne że Fiat Panda jest na 3 miejscu wśród maluchów
Układy wydechowe jeszcze na gwarancji auta się sypią a wahacze potrafią polecieć po 2 latach użytkowania |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-18 12:31:24
A no dlatego, że badanie ADAC jak pisze w linku polega na: "Statystyka awaryjności ADAC, w odróżnieniu od rankingów usterkowości Dekra, GTU czy TUV, powstaje w oparciu o awarie uniemożliwiające jazdę.", a dziurawy wydech i wytłuczone wachacze nie powodują nagłego zatrzymania auta Tym sposobem analizowania, to taczki na metalowym kółku 1 miejsce powinny zająć. Mówiłem, że o du*ę potłuc te ichnie badania i analizy. |
marcin2 gdynia | 2009-04-18 12:50:38
sprawdź sobie na stronie ADAC - w roku 2003 i 2004 zwycięzcą w kategorii klasy średniej była własnie Toyota Avensis ( a wcześniej przez wiele lat jej poprzedniczka Toyota Carina ). W roku 2005 wygrała Mazda 6. Widocznie ostatnio Niemcy lepiej odrobili lekcje ...
jaki przebieg ??? większy niz przysłowiowego dziadka jeżdzącego do kościoła ??? 1,5 roku to jeszcze na gwarancji więc nawet w razie awarii powinno byc bezkosztowo ?
Twoje zdanie... pamiętaj że to prawie 2,5 MILIONA awarii - to niezła baza do porównań. A z tego 40% to awarie elektryki a jeśli do tego doliczyc problemy układu zapłonowego to stanowi razem prawie 60% awarii - to są problemy współczesnych samochodów. Na takich badaniach powstał wizerunek japońskich samochodów jako bezawaryjnych , zreszta całkowicie zasłużenie. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-18 13:12:59
Moja wypowiedź odnosiła się do krzycha_ch, który podważał bezawaryjność Pandy... podobnie bezawaryjna jest taczka z metalowym kółkiem. Też zwykle się nie zrąbie ot tak, bo jakiś tam komputer ześwirował. |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2009-04-18 13:18:11 Odniosłem się głównie do awarii tej elektroniki
A przebieg ? Dobijam powli do 13 tysi |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2009-04-18 13:25:33 No to jeszcze z rok i będziesz musiał wybulić na olej...
Pzdr. |
marcin2 gdynia | 2009-04-18 13:25:50
no to wszystko przed Tobą BTW 1,5 roku i niecałe 13 tyś przebiegu - to koszt przejechanego km chyba większy niz koszt km przejechanego taksówką ... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-18 13:27:38
I tak niestety pozostanie. Ja jak miałem nadmiar kasy i % we krwii to nie wydawałem ich na złomy takie czy inne (zresztą wtedy drogie były) tylko taryfami się wszędzie woziłem... a potem się ożeniłem. |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2009-04-18 13:31:13
Ja też miałem taką kolejność... |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2009-04-18 14:29:49
Olej już kupiłem we własnym zakresie W serwisie liczą prawie 300 pln, więc moi rodzice jadąc przez Reich kupili mi 5 litrową bańkę Total Ineo ECS 5W-30
Przegląd pierwszy chcę zrobić koło lipca, przed urlopem ( chcą raz na dwa lata lub co 20 tysi ) marcin2 - prawda jest taka, że elektronika w aucie nie zacznie się pierdzielić zaraz po wyjeździe z salonu to wiadomo, że będzie z nią spokój. Jak jest inaczej to problemy już zostaną na zawsze. Z domowym sprzętem jest identycznie - jak się nie zesra tydzień po zakupie to chodzi wiecznie. |
rudi Espero Wloclawek | 2009-04-18 22:13:13
no nie zawsze ale przeważnie tak jest tyle tylko, że laptop czy plasma nie muszą przemieszczać się po kocich łbach, dziurach, koleinach, wyrwach, pozapadanych przejazdach kolejowych, nie muszą znosić przeciążeń , skoków temp. i wilgotności, setek tysiecy wstrząsów, uderzeń, szarpnieć, napreżeń, przeciażęń i boch znajet szczo jeszczo...
Tak czy siak im nowszy samochód i, bardziej nafaszerowany elektroniką tym bardziej rośnie prawdopodobieństwo, że nie pojeździ toto bez napraw, serwisowania, ustawiania, przerprogamowywania, wgrywania, resetownia, uaktualninia zbyt długo a niech nie daj boże wleje się jemu zamiast 98 oktan. - coś mniej lub podłaczy LPG to zacznie kichać prychać i robić fochy a z uwagi na stan naszych dróg lepiej od razu zapomnieć o braku luzów w zawieszeniu - no chyba że ktoś kupuje sobie auto do parady, ot tak czasem żonkę przewieść albo teściowej zaszpanować i buch do garażu niech się biedaczek nie zużywa. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-06-10 00:07:36
Że tak odświeżę posta To tak jak mój Mały Fiat Wyjechać w Niedzielę do Kościoła i buch do garażu niech czeka na swoją wartość ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-06-10 09:14:43
Nie ta wersja i nie ten rocznik. |