Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-04-19 16:20:07 Witam.
W twoim wypadku nie ma to najmniejszego znaczenia a jedynie jakośc montazu i regulacja. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-04-19 19:57:29 Panie HOLLAND tzn,że Pana zdaniem najlepsze jest BRC a ja uważam,że Landi-Renzo. ktoś inny napisze tylko Tomasetto. inny Lovato i tu jeszcze mogę wymienic ok. 20 typow instalacji. Wiec nie pizs głupot. nie zdziwilbym się gdybys napisał ,że mixer ma miec jakąś średnice zwężki Venturiego, reduktor o okreslonej mocy, że ma byc sprawna sonda lambda bo wtedy kazda elektronikę można dobrze zestroic, a strojenie zrobi przy pomocy analizatora. ZOSTAWMY TO MONTAZYSTOM.
|
holland2 opel vectra B Dębica | 2009-04-19 22:29:41 Panie Croma.
Nie napisałem nigdzie że instalacje Brc są najlepsze. Wiem natomiast że są dość drogie jak również skomplikowane w ustawieniu, co wywołuje ogólna niechęć zakładów montujących jak rownież klientów(użytkowników) którym wyżej wymienione nie zamontowały a wrzuciły instalację do samochodu; a opieram się w swej opinii faktem posiadania jak również znajomości instalacji tej marki. Co do Pańskich słów o doborze elementów skierowanych w moim kierunku to ma pan rację; uważam właśnie, że każdy element musi być odpowiednio dobrany do samochodu. Może tutaj drobny przykład: proszę spróbować zalożyć we wtrysku Boscha (jednopunktowym oczywiście z "cienką" uszczelką między podstawą a górną częścią) mixer o średnicy 30. Jaki będzie efekt??? Po pierwsze absolutnie bogata mieszanka na gazie a po drugie całkowity brak możliwości jazdy na benzynie. Zupełnie inaczej wyglądało by to gdyby ta zwyczajna uszczelka była "gruba" lub średnica mixera większa. Dalej uważa pan że to bez znaczenia? Dziwi mnie że osoba która udziela się na tym forum i "próbuje" pomagać innym wychwalając się na lewo i prawo swoimi osiągnięciami uważa sposób doboru elementów za mało istotny. Mało tego; nasuwa mi się jeszcze po pańskich słowach myśl, że jest pan jednym z wielu "producentów" niezadowolonych użytkowników instalacji LPG co prowadzi do kurczenia się -pomimo dobrej relacji ceny gazu i benzyny -rynku gazowego, w którym obowiązuje prosta zasada że jeden zadowolony klient przyciąga trzech nowych a jeden niezadowolony odpycha dziesięciu. Co do strojenia samochodów od jednopunkta na mixerze i ze sprawną sondą do samochodu x-punktowym wtryskiem gazu zasada jest jedna - powinno się je stroić pod naturalnym obciążeniem w ruchu drogowym lub na hamowni podwoziowej o której pan tak wielokrotnie wypisywał a skoro pan proponuje strojenie na analizatorze spalin (chyba że gaźniki lub stare mechaniczne wtryski bez sondy) pozwolę sobie pozostawić to bez komentarza... |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-04-20 10:59:36 panie holland. masło maslanne. myslałem,ze cos odpisze ale szkoda gadac. |
oregano Tarnobrzeg | 2009-04-20 11:36:55 rozmawiałem z osobą która zakłada instalacje - BRC to faktycznie dobra sprawa ale podobno nie przy naszej jakości gazu. BRC jest bardziej skomplikowane w obsłudze ustawieniach i konserwacji - a to podobno przy złej jakości gazu zwiększa koszty i nakład pracy. I w tej sytuacji Lovato prezentuje się lepiej - jest prostsze i łatwiejsze w regulacji. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-04-20 19:24:39 do tego reduktora moim zdaniem najłatwiejszego w obsludze i gdzie samemu mozna wymienic bezproblemowo membrany dolozyc elektronikę BINGO S-4 bo i z pelnym wskazaniem a jeden kanał z emulatora moze byc wykorzystany do odciecia wtryskiwacza. takim drugim dlugowiecznym reduktorem jest tomasetto oraz landi. jeszcze bingo mozna samemu bezproblemowo programowac. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2009-04-20 22:19:37
...lub nie ma pan już nic do powiedzenia... |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-04-21 08:22:40 [quote]
2009-04-20 22:19:37, holland2 pisze: ...lub nie ma pan już nic do powiedzenia... To moze na poczatek według hollanda BRC jest najlepsza bo cieżko ja wyregulowac i do regulacji instalacji gazowych nie uzywa sie analizatora spalin. ![]() ![]() ![]() |
lpglpg Land Rover Freelander Busko Zdrój | 2009-04-21 08:41:25 Holland2 - no to dobierz jedynie słuszną instalację do tej renówki, tylko opisz dokładnie dlaczego nie wolno zastosować żadnych innych części poza tymi które dobrałeś. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2009-04-21 14:30:22
napisałem wyżej że nie uważam BRC za najlepszy na świecie system
podstaw tą renówkę a porozmawiamy o dokładnym doborze elementów co do poniektórych - czasami wypada przeczytać cały wątek ze zrozumieniem a nie tylko "poczytać" ![]() |